'Van Wolfswinkel is en blijft belangrijke speler Sporting'

Dat Ricky van Wolfswinkel uitgerekend een week na het afronden van zijn transfer naar Norwich City drie goals voor Sporting Lissabon maakte, kwam hem op lovende woorden van trainer Jesualdo Ferreira te staan.

'Van Wolfswinkel is en blijft belangrijke speler Sporting'

'Hij is een erg speciale speler met een uitermate sterke persoonlijkheid', aldus Ferreira na de belangrijke 3-2 overwinning op Sporting Braga, waardoor Os Leões (De Leeuwen) uitzicht houden op plaatsing voor de Europa League.

'Van Wolfswinkel heeft laten zien dat hij weet hoe hij moet omgaan met de druk die op zijn schouders rustte. Hij antwoordde met doelpunten', vervolgde Ferreira over de Nederlandse spits van Sporting, dat komende zomer tien miljoen euro ontvangt als hij naar Norwich City vertrekt.

Van Wolfswinkel had tijdens de interlandperiode alvast de tijd om kennis te maken met zijn nieuwe club. Volgens Ferreira kostte het daardoor enige moeite om de focus weer op het seizoenslot van Sporting te krijgen. 'Hij had wat problemen afgelopen week, maar hij heeft bewezen dat hij een belangrijke speler blijft voor Sporting.'

Zelf ontkende Van Wolfswinkel al bezig te zijn met zijn transfer naar de Premier League. 'Het is lastig uit te leggen. Sommigen denken dat ik met mijn hoofd al in Engeland zit, maar ik wil het beste voor het team en geef altijd het maximale voor Sporting', vertelde de 24-jarige clubtopscorer (elf competitiegoals).

Van Wolfswinkel's hattrick was met name knap omdat hij Sporting tot drie keer toe op een voorsprong zette. Bij het beslissende doelpunt in de tweede minuut van de blessuretijd stond het elftal van Ferreira bovendien met tien man. 'Maar we bleven hard werken en kwamen als overwinnaar uit de strijd', zo besloot Van Wolfswinkel.

Door de tweede hattrick van Van Wolfswinkel in zijn Portugese dienstverband - zijn eerste maakte hij eind vorig seizoen ook al tegen Braga - heeft Sporting nog slechts drie punten achterstand op Marítimo Funchal, dat met 33 punten vijfde staat. De vijfde plek geeft recht op Europa League-voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen