Van Wolfswinkel: 'Engeland is altijd een droom geweest'

Ricky van Wolfswinkel heeft met zijn aanstaande transfer naar Norwich City een droom waargemaakt. In een kennismakingsinterview op de clubwebsite vertelt de spits uit te kijken naar zijn overgang van Sporting Lissabon naar de Premier League.

Van Wolfswinkel: 'Engeland is altijd een droom geweest'

'Het is een spannende tijd; ik ben blij bij de club Norwich City te gaan horen', aldus Van Wolfswinkel. 'Het wordt geweldig om in een stadion met zulke goede fans te spelen.'

'Het is altijd een droom van mij geweest om in de Premier League te voetballen', vervolgt Van Wolfswinkel. 'Bovendien is Norwich het soort club dat ik op dit moment in mijn loopbaan nodig heb. Het is de perfecte volgende stap.'

Van Wolfswinkel: 'De club is ambitieus, wil groeien en dat wil ik ook. Het plan is om het nog beter te doen dan dit seizoen. Door die ambities, was het voor mij een gemakkelijke beslissing. Het is mooi dat ik vanaf volgend seizoen daar mijn steentje aan bij kan dragen. Ik hoop dat we onze plannen waar kunnen maken en richting de top van de Premier League op kunnen schuiven', besluit de Nederlander over de huidige nummer twaalf van Engeland.

TransfersomMet de overgang is een transfersom van tien miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan nog oplopen door extra clausules. Van die tien miljoen zal vijf procent worden verdeeld over de voorgaande werkgevers van Van Wolfswinkel: VV Woudenberg (amateurs), Vitesse en FC Utrecht. Omdat de aanvaller het langst in Arnhem speelde krijgt Vitesse enkele tonnen en FC Utrecht precies een ton.

Mocht Norwich nog degraderen, dan wordt de transfer alsnog afgeblazen. In het contract is een ontbindende clausule opgenomen dat de Nederlander niet in de Championship zal acteren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen