Van Persie scoort en valt uit in duel met curieus slot

Reacties

Robin van Persie heeft, twee dagen nadat bondscoach Danny Blind uiteenzette waarom de topscorer aller tijden nog steeds niet in aanmerking komt voor een rentree bij Oranje, van zich doen spreken. De spits opende namens Fenerbahçe de score op bezoek bij Akhisar Belediyespor, waar uiteindelijk met 1-3 werd gewonnen.

Van Persie scoort en valt uit in duel met curieus slot

Halverwege het eerste bedrijf zorgde Van Persie voor een vreugde-uitbarsting bij coach Dick Advocaat en diens assistent Cor Pot. Na een fraaie voorzet met buitenkant rechts van Aatif Chahechouhe volleerde de Nederlander beheerst binnen.

Fener, dat met Jeremain Lens in de basis en zonder de geblesseerde Gregory van de Wiel aantrad, kwam na ruim een uur op 0-2. Na goed doorgaan van invaller Emmanuel Emenike kon Chahechouhe de marge verdubbelen. Die goal was een volgende tegenvaller voor de thuisploeg, die nog voor rust een uitgelezen mogelijkheid had laten liggen om langszij te komen. Hugo Rodallega miste een strafschop.

De entree van Emenike was nodig omdat Van Persie in de veertigste minuut niet meer verder kon na een botsing. Diezelfde Emenike had een flink aandeel in de 0-3. In de 77ste minuut leek doelman Fatih Özturk de lob van de Nigeriaan dusdanig te vertragen met zijn lichaam dat hij de bal voor de lijn op kon pakken. Met een actie die de wenkbrauwen deed fronsen liep de doelman de bal vervolgens op wel heel knullige wijze zijn eigen doel in.

Nog was de einstand niet bereikt, want in de slotfase tekende Rodallega wel voor de eretreffer. Lens keek bij die goal al toe. De aanvaller, die zich in tegenstelling tot Van Persie wel bij Oranje mag melden voor de duels met België en Luxemburg (WK-kwalificatie), werd in de slotfase naar de kant gehaald. Door de zege op de ploeg van Ömer Bayram (ex-NAC) staat de formatie van Advocaat nu acht punten achter de verrassende koploper Istanbul Basaksehir. Besiktas heeft zes punten meer en Galatasaray en Bursaspor twee. Daardoor kan Fener, dat donderdag nog met 2-1 van Manchester United won, in de kraker van 20 november de aartsrivaal al inhalen. Akhisar blijft voorlaatste.

Voor Van Persie was het zijn vijfde goal in dertien officiële duels van de Turkse grootmacht. De spits, die donderdag nog moest toekijken omdat hij volgens Advocaat nog geen drie duels in de week aan kan, lijkt daardoor niet sneller in aanmerking te komen voor Oranje. Blind liet vrijdag immers nog weten in hem alleen een eerste spits te zien en voorlopig de voorkeur te geven aan Vincent Janssen.

Oogblessure
Direct na afloop werd duidelijk dat Van Persie een mogelijk ernstige oogblessure had opgelopen. Hij is direct naar het ziekenhuis gebracht. Een precieze diagnose is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.