Mourinho passeert niet geheel fitte Blind bij United

Reacties

Hoewel Manchester United de nodige verdedigers moet missen door blessureleed heeft manager José Mourinho zijn defensie flink omgegooid. Daley Blind, die niet helemaal fit is, is een van de slachtoffers.

Mourinho passeert niet geheel fitte Blind bij United

In het laatste duel van United, de 2-1 nederlaag bij Fenerbahçe in de Europa League, vormde Bind nog het centrale verdedigingsduo met Marcos Rojo. De Argentijn mag wel blijven staan en krijgt gezelschap van Phil Jones, die door een knieblessure in het uitduel met Swansea City pas zijn eerste minuten van dit seizoen zal maken.

Jones was de voorbije weken niet de enige verdediger die deel uitmaakte van de ziekenboeg. Ook Chris Smalling, Luke Shaw en Eric Bailly zijn niet beschikbaar door blessureleed. Blind mag, én kan, nog wel op de bank plaatsnemen. Ook voor Timothy Fosu-Mensah is een plek in de dug-out gereserveerd.

In Wales zullen Matteo Darmian (links) en Ashley Young (rechts) de backposities invullen. Net als tegen Fener is er voor Memphis Depay opnieuw geen plaats in de selectie. Verder is aan de opstelling van United opvallend dat Wayne Rooney terugkeert in de basis.

Oranje
Mourinho zinspeelde al enigszins op veranderingen na het duel in Turkije. Toen stelde hij dat het centraal in de defensie opstellen van twee linksbacks (Rojo en Blind) allesbehalve ideaal was. Blind, die tot de Oranje-selectie behoort voor de duels met België en Luxemburg, kreeg de voorbije week ook van de buitenwacht weer flinke kritiek. United trapt om 16.00 uur af in het uitduel met Swansea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.