Advocaat blij met vervanger Van Persie

Fenerbahçe-coach Dick Advocaat heeft genoten van de zege op Manchester United. De coach van de Turkse ploeg zag hoe fraaie goals van Moussa Sow en Jeremain Lens (foto) voor het verschil zorgden.

Fener versloeg de ploeg van manager José Mourinho met 2-1. Daardoor hebben de Turken nu net als Feyenoord zeven punten in Groep A van de Europa League. 'Een heel goede teamprestatie', zo analyseerde Advocaat na de overwinning op United, dat nu zes punten heeft. 'Een schitterende overwinning op een grote ploeg als United',  herhaalde hij nog maar eens.

Omhaal
Advocaat mocht al na twee minuten juichen toen Sow met een schitterende omhaal de ban brak.  De coach legt uit waarom de Senegalees, en niet Robin  van Persie, in de punt van de aanval startte. 'Van Persie kan geen drie duels in de week spelen, daarom hebben we voor Moussa gekozen. En hij deed het geweldig.'

'Een historische overwinning', jubelde Sow zelf over het duel dat hij door zijn goal  niet snel zal vergeten. 'De sfeer was ook geweldig. Van minuut één tot en met het laatste fluitsignaal zijn de fans ons blijven steunen. Met hen achter ons zijn we sterker, dan staan we met een mannetje meer op het veld.'

Lens, die uit een vrije trap scoorde, was wat minder euforisch. 'Dit was nog niet eens onze beste wedstrijd. We hebben een mooie overwinning geboekt, maar kunnen beter. Al was de sfeer inderdaad geweldig. Zo heb ik het hier nog nooit gezien.'

Door de resultaten in Groep A is het mogelijk dat Fenerbahçe in het zesde en laatste groepsduel in Rotterdam met Feyenoord in een rechtstreeks gevecht moet strijden om overwintering. Bij een gelijk aantal punten geldt het onderling resultaat. In Turkije won de ploeg van Advocaat met 1-0.