Wereldgoal Sow en magnifieke Lens pijnigen United

De sportieve crisis van Manchester United duurt maar voort. Fenerbahçe was donderdagavond simpelweg een maatje te groot voor de ploeg van manager José Mourinho: 2-1.

Waar United op Old Trafford nog met 4-1 won van de Turkse topclub, had het in Istanbul geen schijn van kans. Met Wayne Rooney in plaats van Zlatan Ibrahimovic in de spits ging het al na twee minuten mis. Moussa Sow nam met een spectaculaire omhaal alvast een voorschot op de bokaal die hoort bij het Doelpunt van het Jaar.

Tot overmaat van ramp viel Paul Pogba na een halfuur geblesseerd uit, waardoor Ibrahimovic alsnog zijn opwachting moest maken. De Zweed wist echter geen moment zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Wie dat wel deed, was Jeremain Lens. De Nederlandse aanvaller was Luke Shaw keer op keer te snel af en zorgde met een rake vrije trap na iets minder dan een uur spelen voor de 2-0. Doelman David De Gea leek niet helemaal vrijuit te gaan.

Op aangeven van diezelfde Lens had Emmanuel Emenike de 3-0 op zijn voet, maar de spits verprutste een bijna niet te missen kans en deed dat even later na weer een fraaie actie van Lens nog eens dunnetjes over. Uiteindelijk maakte Wayne Rooney met een prachtige knal van afstand de eretreffer namens United. Daarmee kwam de Engelsman net als Ruud van Nistelrooy op 37 Europese treffers voor The Red Devils, maar het doelpunt leverde zijn ploeg niets op.

Robin van Persie bleef de hele wedstrijd op de bank bij Fenerbahçe. De Turken hebben nu zeven punten na vier duels en staan daarmee tweede in Groep A achter Feyenoord, dat ook zeven punten heeft. United, waar Daley Blind de negentig minuten volmaakte, staat met zes uit vier derde.