Van Persie en Lens zorgen voor ruime overwinning Advocaat

Fenerbahçe heeft zondagavond gemakkelijk gewonnen van concurrent Karabükspor: 5-0. Robin van Persie scoorde twee keer en leverde een assist voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Ook Jeremain Lens was trefzeker.

Fenerbahçe startte zonder de geblesseerde Gregory van der Wiel. Van Persie mocht na achttien minuten aanleggen vanaf elf meter. Mehmet Topal werd gevloerd in het strafschopgebied. Van Persie schoot strak laag in de rechterhoek. Tien minuten later moest Ceyhun Gülselam al inrukken omdat hij zijn tweede gele kaart - en dus rode - ontving. In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde verdediger Martin Skrtel de marge: 2-0.

In de tweede helft was het snel gedaan met de hoop van Karabükspor. Direct na rust zorgde Van Persie voor de derde treffer van Fenerbahçe door op aangeven van Sener Özbayrakli binnen te tikken. Aatif Chahechouhe maakte vervolgens de vierde treffer, waarbij Van Persie de assist leverde, en een minuut later scoorde Lens na een pass van Volkan Sen: 5-0. Daarna liet Fenerbahçe, wetende dat de buit binnen was, de teugels vieren. Van Persie werd na 66 minuten afgelost door Moussa Sow.

Voorafgaand aan het duel stond Fenerbahçe nog op gelijke hoogte met Karabükspor, maar na de zege heeft de ploeg van Advocaat vijftien punten in de Süper Lig. Fenerbahçe staat vijfde en de achterstand op de verrassende koploper Istanbul Basaksehir bedraagt acht punten. Donderdag komt Manchester United in Groep A van de Europa League, de poule van Feyenoord, op bezoek bij de Turken.