Blind verrast met selecteren Zeegelaar, ook Robben erbij

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft Marvin Zeegelaar, Jeremain Lens, Arjen Robben en Stijn Schaars opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefeninterland tegen België (9 november) en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (13 november).

Blind verrast met selecteren Zeegelaar, ook Robben erbij

Zeegelaar debuteert in de Oranje-selectie. Als linksback is de 26-jarige speler de afgelopen weken een onomstreden basisspeler bij Sporting Lissabon, ook in de Champions League. 'De laatste zes weken speelt hij op een goed niveau', aldus Blind, die Jetro Willems passeerde. 'Jetro etaleert zijn kwaliteiten momenteel niet.'

Robben is in overleg met Bayern München alleen geselecteerd voor het duel met Luxemburg. De 32-jarige vleugelflitser speelde in 2016 door blessureleed nog niet voor Oranje. Voor Schaars is zijn oproep de bekroning op zijn goede vorm die hij tentoonspreidt bij SC Heerenveen. De middenvelder speelde in maart 2014 tegen Frankrijk zijn laatste interland. Lens was de voorbije periode ook geen vaste waarde bij Oranje. De buitenspeler van Fenerbahçe, die donderdagavond nog fraai scoorde in het Europa League-treffen met Manchester United, zat ook niet in de voorselectie.

Memphis Depay, bij Manchester United op een zijspoor beland, maakt eveneens deel uit van de 25-koppige spelersgroep. Kevin Strootman, die geschorst is tegen Luxemburg, hoeft zich niet te melden.

Het oefenduel met België is op 9 november in de Amsterdam Arena. Oranje slaagde er al negentien jaar niet in om van De Rode Duivels te winnen. Het WK-kwalificatieduel met Luxemburg heeft plaats in het Stade Josy Barthel in Luxemburg.

Hofleveranciers
Na drie WK-kwalificatiewedstrijden bezit Oranje vier punten. Dat zijn er drie minder dan Frankrijk en Zweden. Alleen voor de groepswinnaar ligt er een ticket voor het WK 2018 klaar. De nummer twee krijgt waarschijnlijk een herkansing in de play-offs. Alleen voor de slechtste nummer twee wordt dit vangnet niet uitgespannen. 'De komende drie wedstrijden moeten we winnen, dan doen we goed mee', aldus de bondscoach.

Met drie spelers zijn PSV en Feyenoord de hofleverancier in de selectie van Blind. De Eindhovenaren worden niet vertegenwoordigd door de geblesseerde Jeroen Zoet.

De selectie van Oranje:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Michel Vorm (Tottenham Hotspur)

Verdediging: Marvin Zeegelaar (Sporting Lissabon), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Daley Blind (Manchester United), Joël Veltman (Ajax), Joshua Brenet (PSV), Bruno Martins Indi (Stoke City)

Middenveld: Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Tonny Vilhena (Feyenoord), Stijn Schaars (SC Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray)

Aanval: Bas Dost (Sporting Lissabon), Luuk de Jong (PSV), Memphis Depay (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Steven Berghuis (Feyenoord)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.