Diesel Janssen is op gang gekomen bij Tottenham Hotspur

Reacties

Vincent Janssen liet bij Almere City FC en AZ zien dat hij als een diesel is: hij komt traag op gang, maar als het eenmaal zover is, stijgt de spits tot grote hoogten. Bij Tottenham Hotspur wil de Oranje-international dit scenario herhalen.

Diesel Janssen is op gang gekomen bij Tottenham Hotspur

Janssen begon zijn profloopbaan bij Almere City in het seizoen 2013/14, waar hij tijdens de eerste acht competitiespeelronden slechts één keer scoorde, tegen Achilles '29. Nadat hij in de zomer van 2015 naar AZ was vertrokken, brak Janssen pas de ban in de achtste speelronde van de Eredivisie, toen hij twee keer scoorde tegen FC Twente. Ook dit seizoen bij Tottenham kent de spits van Oranje een stroeve start en wacht hij na negen Premier League-speelrondes nog steeds op zijn eerste doelpunt, hoewel hierbij aangetekend moet worden dat Janssen bij de Spurs pas drie keer in de basis begon.

Afgelopen dinsdag verzilverde de 22-jarige speler uit Heesch een penalty tijdens het League Cup-duel met Liverpool (2-1 verlies), maar dit doelpunt was volgens Tottenham-trainer Mauricio Pochettino slechts één van de vele dingen die Janssen goed had gedaan. 'Hij was vandaag fantastisch. Hij speelde erg goed, gooide alles in de strijd en scoorde. We zijn erg blij met hem. Hij werkt hard, is altijd betrokken in het veld en de toewijding die hij toont in elke wedstrijd en op elke training is fantastisch.'

Janssens teamgenoot Eric Dier zag na het duel met Liverpool dat Janssen langzamerhand op is gestart. 'Ik praat uit ervaring, het is niet gemakkelijk wanneer je uit een ander land komt', zei de verdedigende middenvelder, die de jeugdopleiding van Sporting Lissabon doorliep voordat hij in 2014 in Noord-Londen neerstreek, na afloop van het duel met Liverpool tegen The Guardian. 'Hij raakt gewend aan een heel nieuwe manier van trainen, spelen en leven. Dat kost tijd. Je ziet dat hij zich verbetert. Hij heeft geweldige kwaliteiten en heeft deze tegen Liverpool laten zien.'

Kane
Zaterdag (16.00 uur) neemt Tottenham het thuis op tegen landskampioen Leicester City. Door de afwezigheid van Harry Kane (enkelblessure) heeft Janssen een goede kans op een basisplaats. Tijdens de vorige twee competitiewedstrijden koos Pochettino eerst voor Janssen (tegen West Bromwich Albion, 1-1) en daarna voor buitenspeler Heung-Min Son (tegen Bournemouth, 0-0) in de spits.

Kane heeft zich als doel gesteld om tijdens de North-London derby tegen Arsenal (op 6 november) weer te spelen. Voor deze kraker staat naast Leicester-thuis nog Bayer Leverkusen-thuis (woensdag, 20.45 uur) voor de Champions League op het programma. Janssen zal het nu moeten laten zien om te voorkomen dat Pochettino zonder twijfel Kane als enige spits opstelt. Gelukkig voor hem lijkt de diesel op gang te zijn gekomen. (Juul Seesing)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.