Spalletti geeft Blind gelijk: 'Ik heb hier geen tijd voor'

Reacties

Luciano Spalletti laat zich niet verleiden tot een openlijke discussie met Danny Blind. De trainer AS Roma gaf de bondscoach vrijdag nog de schuld van de rugblessure van Kevin Strootman, die echter weer fit is voor het competitieduel van zondag met Palermo.

Spalletti geeft Blind gelijk: 'Ik heb hier geen tijd voor'

Strootman miste afgelopen weekend de topper tegen Napoli (1-3 zege) en bleef donderdag in de Europa League-wedstijd tegen Austria Wien (3-3) op de bank. Spalletti zei een dag later dat Strootman was 'geslacht' omdat hij tijdens de afgelopen interlandperiode in actie kwam in de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk.

Blind reageerde verbolgen op de uitspraken van Spalletti. De bondscoach vond het maar een 'vreemd verhaal' van de Italiaan. 'Wij gaan bij Oranje op verantwoorde wijze met internationals om. Zulke beschuldigingen lijken nergens op.' De trainer van Roma werd zaterdag gevraagd daarop te reageren. 'Danny Blind? Tja, laten we maar zeggen dat hij gelijk heeft. Ik heb hier geen tijd voor.'

Spalletti was wel bereid in te gaan op de fysieke gesteldheid van Strootman, die dit seizoen tien keer in actie kwam voor Roma. 'Kevin is beschikbaar. Hij heeft goed getraind en voegt zich weer bij ons. Maar we moeten nog steeds op de juiste manier met zijn conditie omgaan', aldus de trainer van Roma, dat zondagavond de tweede plek in de Serie A verdedigt tegen laagvlieger Palermo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.