Kjær niet bang voor Zlatan, Playboy als geschenk bij Milan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kjær niet bang voor Zlatan, Playboy als geschenk bij Milan

Simon Kjær liep donderdag in de Europa League-wedstrijd van Fenerbahçe tegen Manchester United zijn opponent Zlatan Ibrahimovic tegen het brede leef. De Zweed greep de Deense verdediger bij de keel, maar laatstgenoemde liet na afloop tegenover Turkse media weten niet onder de indruk te zijn. 'Hij is zo'n arrogant iemand die alsmaar met zijn borst vooruit loopt. Dat is zijn stijl.' Dat het door Fenerbahçe met 2-1 gewonnen duel met Manchester de terugwedstrijd was, zou weleens mee kunnen spelen bij de woorden van de dappere Kjær.

• Stel je bent zeventien jaar oud en loopt voor het eerst de kleedkamer van AC Milan binnen.  Dan kun je twee dingen doen, zo schetst Alexandre Pato. 'Ronaldo gaf me op mijn eerste dag een Playboy en vroeg me: "Zit je in mijn groep of in die van Kaka, met al zijn religieuze spullen?"' Of de huidige spits van Villarreal voor de literatuur van Ronaldo koos, wil hij in het interview met Fox Sports Italia niet zeggen.

Sergio Agüero speelt zaterdagmiddag nog met Manchester City tegen Middlesbrough en reist dan naar de andere kant van de wereld om op de bank te gaan zitten. De Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza heeft op de site van de FIFA namelijk al bevestigd dat Gonzalo Higuaín in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië  op 11 november de voorkeur krijgt om met Lionel Messi te spelen in de aanval. Prettige reis, Sergio.

Virgil van Dijk maakte donderdagavond in het Europa League-duel met Internazionale dusdanig veel indruk dat hij van de UEFA een plek heeft gekregen in het Elftal van de Week. Mede dankzij een goal van de Nederlander won Southampton met 2-1 in de eerste wedstrijd van Inter na het ontslag van Frank de Boer. Wie naar de opstelling van de Europese voetbalbond kijkt, bekruipt overigens wel het gevoel dat de Oranje-international de kar moet trekken in de defensie.

• John Guidetti mag dan wel blij zijn met zijn treffer tegen Ajax namens Celta de Vigo, maar Davy Klaassen was niet zo onder de indruk van de gebaren van de Zweed. 'Het zegt toch genoeg dat hij teert op een hattrick van een paar jaar terug', doelt Klaassen in het AD op de drie goals die de Zweed in 2012 namens Feyenoord maakte in De Klassieker tegen Ajax.

Merel van Dongen, speelster bij de vrouwen van Ajax, probeerde Guidetti na afloop de mond te snoeren met de uitslag van de avond.

'Die goals van mij komen wel weer.'
• Luuk de Jong staat al zeven wedstrijden op rij droog, maar de PSV-spits blijft optimistisch. 'Het gaat er vooral om dat mijn manier van spelen goals voor het team oplevert, of ik ze nou zelf maak of anderen. Vaak kom ik als aanspeelpunt aan de bal, waardoor er ruimte voor anderen kan ontstaan en dan moet ik ze zien te bereiken.' (Eindhovens Dagblad)

• Nu Gastón Pereiro goed presteert bij PSV hoopt hij zich in de kijker te spelen bij bondscoach Oscar Tabárez van Uruguay. Sterren als Luis Suárez en Edinson Cavani zijn zeker van een plekje, terwijl Pereiro vaste waarde is bij Onder-20. 'Ik denk omdat we goede voetballers hebben', zegt Pereiro tegen de NOS. 'Ik moet hard blijven werken en hopen dat ik op een dag de kans krijg. Dat zou mooi zijn.'

• Spierbundel Tim Wiese (34) heeft een succesvol debuut als worstelaar in de WWE achter de rug. De oud-doelman van onder andere Werder Bremen en 1899 Hoffenheim kweekte spieren nadat hij was gestopt als voetballer. Donderdag won 'The Machine' zijn eerste wedstrijd in de worstelcompetitie. Wiese kwam als keeper tot zes caps als international van Duitsland.

• Als je geblesseerd bent en gaat basketballen, kun je een boze trainer verwachten. Die les heeft Paulo Dybala van Juventus geleerd. Volgens La Gazzetta dello Sport werd trainer Massimiliano Allegri woest toen hij zijn spits, die herstelt van een spierblessure, zag basketballen in plaats van het volgen van een sessie bij de fysiotherapeut. Dybala werd in het bijzijn van de medische staf op zijn fout gewezen.

• De spelers van de universiteit van Harvard lijken het nooit te leren. Het mannelijke team is uit de competitie gehaald vanwege seksuele opmerkingen richting vrouwen die de spelers maakten. Dat gebeurde niet voor het eerst, want in 2012 bleek dat de spelers een document bijhielden met de opmerkingen over speelsters van het vrouwenteam waarin ze tevens cijfers gaven voor aantrekkelijkheid. De mannen stonden eerste in de competitie, maar mogen nu een jaar niet meedoen. (ABC)

'Als ik uit mijn concentratie was gehaald, had ik de bal niet genomen.'
• Thomas Verhaar ruziede tegen Heracles Almelo met ploeggenoot Loris Brogno over wie een strafschop mocht nemen. Verhaar miste uiteindelijk, maar dat lag volgens de aanvaller niet aan het incident met Brogno. 'Wat er is gebeurd, is niet goed te praten', zegt Verhaar tegen RTV Rijnmond. 'Ik dacht dat afspraken helder waren, maar ik denk dat Brogno er ook zo over denkt. We hebben het inmiddels uitgesproken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.