Van Ginkel treedt in de voetsporen van Monkou en Gullit

Chelsea heeft met Marco van Ginkel de veertiende Nederlander in zijn geschiedenis vastgelegd. Van Ginkel zette vrijdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Chelsea. De transfer van de Vitesse-middenvelder bevestigt dat Nederland een van de grootste buitenlandse leveranciers is van de Londense club.

Van Ginkel treedt in de voetsporen van Monkou en Gullit

Toon Effern had in 1944 de primeur. Kenneth Monkou volgde in 1988 in zijn voetsporen met zijn transfer van Feyenoord naar Chelsea. In het geboortejaar van Van Ginkel (1992, foto) vertrok de verdediger uit Stamford Bridge, waar drie jaar later in de persoon van Ruud Gullit de tweede Nederlander zijn opwachting maakte.

Van Ginkel is de zesde Nederlandse speler die de overstap maakt van de Eredivisie naar Chelsea. Na Monkou in 1988 werden ook Ed de Goey (Feyenoord), Mario Melchiot (Ajax) en Arjen Robben (PSV) door de Londense club weggeplukt van het hoogste niveau in Nederland.

The Blues deden daarnaast meer zaken in Nederland. Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma en Nathan Aké werden daarbij weggehaald uit de jeugdopleidingen van PSV en Feyenoord.

Met veertien spelers is Nederland samen met Portugal en Frankrijk de grootste leverancier voor Chelsea buiten het Britse eiland. (Lars Ulrich) <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen