Van Ginkel voor vijf miljoen de speelbal van Abramovich

Vitesse-eigenaar Merab Jordania kan binnen een week van Chelsea vijf miljoen euro tegemoet zien voor Marco van Ginkel. Dat is het transferbedrag dat met de Londense club is afgesproken voor de middenvelder.

Van Ginkel voor vijf miljoen de speelbal van Abramovich

Met bevriende eigenaren is het prima zakendoen, want waar clubs soms jaren moeten wachten op de volledige ontvangst van de transfersom, kan Jordania al snel het geld verwachten. In de onderhandelingen werd namelijk bepaald dat de Londenaren de som al voor 1 juli betalen.

Maar Van Ginkel (foto) laat vanaf zijn vakantieadres weten 'niks te hebben gehoord over een akkoord' en ook zaakwaarnemer Karel Jansen vernam niets van Chelsea óf Vitesse. Van Ginkel lijkt een speelbal van Roman Abramovich en de zijnen.

Jansen: 'Wij weten niks van een overeenkomst. Er is ook helemaal geen contact. We zijn aan het uitzoeken wat de sportieve mogelijkheden voor Marco bij Chelsea zijn. José Mourinho was in een persoonlijk onderhoud heel positief tegen hem. Dat speelt zeker een rol. Toch is het vooral belangrijk dat Marco ook volgend jaar speelt. Van een overeenkomst is dan ook nog geen sprake.'

AjaxJansen en Van Ginkel dubben nog over de stap naar Chelsea. De uitdaging is mooi, maar de kans om op de bank te komen misschien wel groter. Vandaar dat het Van Ginkel-kamp een transfer naar het eveneens geïnteresseerde Ajax wel zag zitten. De Amsterdammers wilden zeven miljoen betalen (dus twee miljoen meer dan Chelsea), maar hoorden van toenmalig interim-directeur Erwin Kasakowski dat een transfer onbespreekbaar was.

'Dat is niet zo gek', vindt Jansen. 'Chelsea ís Vitesse. Als je met Chelsea belt, bel je indirect met de Arnhemmers. Het is wel gek dat wij van niks weten. Het is sowieso onduidelijk wie er bij Vitesse in charge is. Kasakowski is inmiddels geen directeur meer, Joost de Wit is net in dienst. Technisch directeur Ted van Leeuwen heb ik een tijd geleden gesproken, maar die wist het ook niet.' (Stef de Bont & Tom Knipping) Lees meer in Voetbal International nr. 26 die vanaf woensdag 26 juni in de winkel ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen