'Van Ginkel wint de strijd op het middenveld van Clasie'

Bondscoach Cor Pot heeft voor donderdagavond waarschijnlijk een verrassing in petto wat de opstelling van Jong Oranje betreft. In de openingswedstrijd van het Jeugd-EK in Israël tegen Jong Duitsland (20.30) zal niet Jordy Clasie maar Marco van Ginkel (foto) als rechtshalf beginnen.

'Van Ginkel wint de strijd op het middenveld van Clasie'

De algemene verwachting was dat Clasie, inmiddels al gelauwerd met vijf A-interlands, de derde man op het middenveld zou worden naast aanvoerder Kevin Strootman en nummer 10 Adam Maher. Alles wijst er echter op dat Van Ginkel de voorkeur krijgt van Pot.

Daarmee kiest de 61-jarige bondscoach voor dynamiek en fysieke kracht. Waar de 1,69 meter kleine Clasie het spel van achteruit probeert te controleren, moet Van Ginkel het hebben van zijn loopvermogen en diepgang. Bovendien brengt de 1,86 meter lange middenvelder van Vitesse lengte in de ploeg van Pot.

Vooraf was al verwacht dat de concurrentiestrijd in Jong Oranje zich met name zou toespitsen op het middenveld, waar ook Leroy Fer en Tonny Vilhena nog meedongen naar een plek in de basiself. De overige tien basisklanten vormen dan ook geen verrassing.

Jeroen Zoet verdedigt het doel, terwijl de Ajacieden Ricardo van Rhijn en Daley Blind de backposities zullen bekleden. Het hart van de defensie zal worden gevormd door het Feyenoord-duo Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Voorin start Luuk de Jong zoals verwacht als diepe spits. Ola John en Georginio Wijnaldum ondersteunen hem vanaf de flanken. (Martijn Krabbendam) Per speler zijn de voor Jong Oranje gespeelde duels weergegeven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen