Feyenoorder Singh snoept Israël bij EK-start punten af

In Groep A van het Jeugd-EK heeft Jong Noorwegen dankzij Feyenoorder Harmeet Singh tegen gastland Israël in de slotfase een punt uit het vuur gesleept. Met tien man verpestten de Noren zo het feestje van de gastheren.

Feyenoorder Singh snoept Israël bij EK-start punten af

In Netanya werd het toernooi in gang geschoten. Een dag voordat Jong Oranje om 20.30 uur aftrapt tegen Jong Duitsland stonden Israël en Noorwegen tegenover elkaar. Hoewel Noorwegen in de openingsfase de betere ploeg was, kwam Israël op voorsprong.

Na ruim een kwartier werkte Omar Elabdellaoui (ex-Feyenoord) met een lompe schop Eyal Golasa naar de grond in het zestienmetergebied. De gemakkelijk gegeven strafschop werd feilloos omgezet in een treffer door aanvoerder Nir Biton.

Omdat het Noorse overwicht bleef aanhouden kon spits Marcus Pedersen, het voorbije seizoen door Vitesse uitgeleend aan Odense BK, de stand al snel weer gelijk trekken. Hij verschafte zich al worstelend de ruimte om raak te schieten in de korte hoek.

Waar een tweede Noorse treffer in de lucht hing – Anders Konradsen en Jo Inge Berget raakten respectievelijk de lat en de paal – gingen de Israëli's met een flinke opsteker de kleedkamer in. Op slag van rust werkte Vegar Eggen Hedenstad de doorgebroken Mohammed Kalibat naar de grond, waarop de Poolse arbiter Pawel Gil de Noorse verdediger met een rode kaart wegstuurde.

Lang was na rust niet te zien dat het gastland een man meer had. Konradsen raakte voor een tweede keer het aluminium en moest later toezien hoe Israël wél trefzeker was. Alon Turgeman zag een gesmoord schot op de rand van het zestienmetergebied voor zijn voeten vallen en knalde raak.

Tot wanhoop van coach Guy Luzon, volgend seizoen aan het roer bij Standard Luik, bracht de invalbeurt van Feyenoorder Singh de Noren alsnog loon naar werken. Met een harde, tegendraadse schuiver bepaalde hij in de 91ste minuut de eindstand op 2-2. Jong Engeland en Jong Italië treffen elkaar later vanavond voor de tweede wedstrijd in Groep A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen