Van Gaal wijt domper tegen Swansea aan ineffectiviteit

Volgens manager Louis van Gaal lag er een simpele oorzaak ten grondslag aan de verrassende 2-1 nederlaag van Manchester United bij Swansea City: gemiste kansen.

'Het enige wat we beter hadden kunnen doen, was meer scoren', reageerde Van Gaal tegenover de BBC. 'We waren vandaag het ongelukkige team. Ik vond namelijk dat we voldoende mogelijkheden kregen. We waren in beide helften de dominante ploeg. Ongelooflijk dat we niet gewonnen hebben.'

Het beslissende moment was volgens Van Gaal het doelpunt van Sung-Yong Ki, die vlak na de openingstreffer van Ander Herrera toesloeg in de dertigste minuut. 'Dat we zo'n snelle tegentreffer kregen na het doelpunt van Herrera was cruciaal. We hadden beter georganiseerd moeten staan bij de inworp van Swansea, maar het was een goed doelpunt.'

Door het verlies bij Swansea loopt United het risico de plaats bij de eerste vier - en daarmee een ticket voor de (voorronde van de) Champions League - te verliezen. Het Southampton van manager Ronald Koeman heeft zondag tegen Liverpool voldoende aan een punt om de vierde plaats over te nemen.