Monk steunt Van Gaal: 'United speelt fantastisch voetbal'

Reacties

Manchester United is absoluut geen ploeg die de lange bal hanteert. Dat zegt Garry Monk, de manager van Swansea City, zaterdag de tegenstander van de ploeg van Louis van Gaal.

Monk steunt Van Gaal: 'United speelt fantastisch voetbal'

Sam Allardyce, de manager van West Ham United, had na het gelijkspel tegen United (1-1) kritiek op het spel van The Red Devils. Volgens de Engelsman speelde United alleen maar lange ballen. En dat was tegen het zere been van Van Gaal.

De voormalige bondscoach van Oranje haalde de statistieken erbij om het ongelijk van Allardyce te bewijzen. In aanloop naar het duel met United steunt Monk zijn collega-trainer. 'Ik heb die wedstrijd bekeken en ze hebben alleen in de slotfase een paar lange ballen gespeeld. Hooguit vijf', aldus de manager van Swansea tegen BBC.

'Manchester United kan tijdens de wedstrijd switchen van systeem, dat gebeurde ook tegen West Ham. Dat is juist een kracht van die ploeg. En laten we niet vergeten dat ze in de laatste vijftien competitiewedstrijden maar één keer hebben verloren. Normaal gesproken speelt United fantastisch voetbal en heeft de club talenten van wereldklasse. Dat is iets waarover wij ons zorgen moeten maken in aanloop naar zaterdag', zegt Monk tot slot.

Zaterdag neemt Swansea City het in eigen huis op tegen de nummer drie van de Premier League. De club uit Wales bezet zelf de negende plaats na 25 speelronden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.