Falende Falcao beschimpt en uitgelachen op Deepdale

Reacties

Radamel Falcao arriveerde met de reputatie van topspits bij Manchester United, maar dreigt als flop weer te vertrekken. Maandagavond tegen Preston North End (1-3) bereikte de superschutter van weleer zijn absolute dieptepunt sinds zijn entree in Engeland.

Falende Falcao beschimpt en uitgelachen op Deepdale

Falcao (29) mocht op bezoek bij de derdeklasser voor de derde keer op rij in de basis beginnen en voor de derde keer op rij had Louis van Gaal al snel genoeg gezien van de Colombiaan. Deze keer werd de van AS Monaco gehuurde spits, die ruim een jaar geleden werd getroffen door een ernstige knieblessure, al na een uur vervangen.

'Another night of nothing from Falcao', concludeerde Martin Keown, analyticus bij de BBC. Met zijn zeer ongelukkige optreden op Deepdale had Falcao zelfs leedvermaak geoogst. 'What a waste of money', zongen supporters van de thuisclub, die in de League One uitkomt maar het United bijzonder lastig maakte, minutenlang.

Falcao, die met een weeksalaris van driehonderdduizend euro een van de bestbetaalde spelers van Engeland is, was tegen Preston North End volkomen onzichtbaar. De ex-aanvaller van Atlético Madrid schoot in het uur dat hij op het veld stond geen enkele keer binnen de palen. Sterker nog: Falcao ondernam in zestig minuten geen enkele doelpoging. Zijn magere totaal blijft daardoor steken op vier doelpunten in negentien wedstrijden.

Zestig miljoen
United heeft de optie Falcao na dit seizoen permanent over te nemen van Monaco, maar de kans dat Van Gaal het groene licht geeft om zestig miljoen euro uit te geven voor de spits lijkt extreem klein.

'Ik vraag me na vanavond zelfs af of we Falcao ooit nog in het shirt van United zien. Hij is van geen enkele waarde voor zijn elftal', leverde Keown vlijmscherpe kritiek. Het is een mening die door velen wordt gedeeld, waarmee Falcao dreigt uit te groeien tot personificatie van het vaak saaie en weinig doortastende United, met als verschil dat United ondanks het fletse spel wél resultaten boekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.