Van Gaal loopt met United weer zeperd op tegen Swansea

Manchester United heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Swansea City, dat ook in eigen huis te sterk bleek voor het United van manager Louis van Gaal: 2-1.

Met Swansea trof Van Gaal opnieuw de ploeg die hem op 16 augustus een valse start aan zijn loopbaan bij United bezorgde. Op Old Trafford was de ploeg uit Wales destijds met 2-1 te sterk. In Swansea kreeg United de kans om revanche te nemen voor deze nederlaag.

Van Gaal besloot dat te doen met Ander Herrera, die voor het eerst sinds december startte in de Premier League, en die keuze pakte in de eerste helft bijzonder goed uit. De Spaanse middenvelder haalde namelijk in de openingsfase een kopbal van Bafetimbi Gomis van de lijn, alvorens hij in de 28ste minuut de score opende met een geplaatst schot. Daarmee stond Herrera aan het einde van een fraaie aanval van United, dat eerder via Robin van Persie de lat had geraakt.

Swansea kwam binnen twee minuten met een antwoord op de openingstreffer van United. Sung-Yong Ki stond op de juiste plaats om een voorzet van Jonjo Shelvey af te ronden: 1-1. De gelijkmaker was op dat moment niet onverdiend, aangezien United, waar Daley Blind het gehele duel speelde, niet overtuigde.

Mokerslag
Pas na de hervatting voerden The Red Devils de druk steeds verder op. Uit het niets kwam Swansea zeventien minuten voor tijd echter op voorsprong. Een afstandschot van Shelvey belandde via het hoofd van Gomis achter De Gea: 2-1. Deze mokerslag kwam United niet meer te boven. In de slotfase was de ploeg van trainer Van Gaal niet meer in staat de defensie van Swansea in verlegenheid te brengen.

De verrassende nederlaag heeft grote gevolgen op de ranglijst voor United, dat Arsenal ziet passeren. Van Gaal bezet nog wel de vierde plaats, maar het Southampton van manager Ronald Koeman kan die plek overnemen als het zondag minimaal een punt pakt in het thuisduel met Liverpool.