Van Gaal: 'United momenteel beste team van Engeland'

Reacties

Hoewel het spel vaak nog te wensen overlaat, is manager Louis van Gaal uitermate tevreden over de prestaties van Manchester United. Zaterdag gaat de huidige nummer drie van de Engelse Premier League in de uitwedstrijd tegen Swansea City op jacht naar de vierde zege in de laatste vijf competitieduels.

Van Gaal: 'United momenteel beste team van Engeland'

De laatste weken versloeg United laagvliegers als Queens Park Rangers (2-0), Leicester City (3-1) en Burnley (3-1), terwijl het team in het FA Cup-toernooi maandag weinig overtuigend won van Preston North End. Het leidde tot kritiek op de speelwijze van Van Gaal, die wel bijval kreeg van Swansea-manager Garry Monk. Hij zei dat United overwegend goed voetbal speelt, maar soms overschakelt op een andere speelwijze als de wedstrijd erom vraagt.

Van Gaal kwam vrijdag met eenzelfde lezing. 'Ik heb gezien dat we onze tegenstander altijd verrassen als we tijdens de wedstrijd van systeem veranderen. Daarom is dat ook een van onze krachten. Natuurlijk wordt het voetbal er niet altijd beter van, maar meestal wel. En dan wonnen we de wedstrijd ook. Ikzelf ben nooit honderd procent tevreden. We kunnen beter dan we nu doen, maar dat we onze wedstrijden winnen is het belangrijkste.'

De mentaliteit van zijn spelers is volgens Van Gaal een belangrijke reden van het feit dat United in de slotfase vaak alsnog het volle pond pakt. 'We hebben onze teamspirit dit seizoen al vaak laten zien. Die is geweldig. De spelers geven alles voor het team. Iedere speler kent inmiddels mijn filosofie en die van de trainersstaf. En iedereen volgt die filosofie ook. Dat is goed voor de fans en voor mij.'

Koploper
Dat de werkwijze van Van Gaal naar eigen zeggen steeds meer zijn vruchten afwerpt, is in ieder geval te zien aan de resultaten. Sinds de 1-0 nederlaag tegen Manchester City op 2 november verloor United alleen nog van Southampton (11 januari, 0-1) en eindigden tien van de veertien overige duels in de Premier League in een zege. The Red Devils zijn op basis van de laatste vijftien wedstrijden daardoor koploper in Engeland.

Van Gaal weet dat ook, maar overdreef wel enigszins door te stellen dat zijn ploeg 'over de laatste negentien of twintig competitiewedstrijden de beste van Engeland is'. De 63-jarige Amsterdammer herbevestigde overigens dat Robin van Persie inderdaad fit is voor het duel met Swansea, dat tijdens het Premier League-debuut van Van Gaal nog met 2-1 won op Old Trafford, en dat ook verdediger Phil Jones weer inzetbaar is.

Stand Premier League over laatste 15 speelronden

Bron: Opta Sports
Bron: Opta Sports
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.