Van Gaal slaat weer toe en berooft Koeman van kroonjuweel

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn tweede topaankoop bij Manchester United binnen. Voor ruim 33,5 miljoen euro maakt linksback Luke Shaw de overstap van Southampton, waar Ronald Koeman trainer is, naar Old Trafford.

Van Gaal slaat weer toe en berooft Koeman van kroonjuweel

Shaw doorstond vrijdag de medische keuring in Manchester en tekende daarna een contract voor vier seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Hij is de tweede grote aanwinst voor United in evenzoveel dagen. Donderdag hengelde United namelijk Ander Herrera van Athletic de Bilbao al binnen. Hij kostte naar verluidt 36 miljoen euro.

Al een paar jaar geldt Shaw als een van de grootste talenten van Engeland. Hij maakte op 21 september 2011 zijn debuut voor Southampton toen hij pas net zestien was. In het seizoen 2012/13 veroverde hij een basisplaats als linkervleugelverdediger en afgelopen seizoen werkte hij zich zelfs op tot steunpilaar van het elftal dat achtste eindigde in de Premier League. Dat zag Shaw beloond met een plek in de Engelse WK-selectie. Tegen Costa Rica (0-0) stond hij in de basis.

Shaw, een exponent van de geroemde jeugdacademie van Southampton waaruit bijvoorbeeld ook Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain en Theo Walcott ontsproten, was dan ook niet te houden voor Koeman. Southampton wees vóór het WK nog wel een bod van dertig miljoen euro van United af, maar tegen het verbeterde voorstel van 27 miljoen pond kondenThe Saints geen nee zeggen. Mogelijk komt er nog vier miljoen pond (vijf miljoen euro) bij als Shaw slaagt.

Shaw is na Rickie Lambert (Liverpool) de tweede speler die Southampton deze zomer inruilt voor een topclub. Ook trainer Mauricio Pocchetino profiteerde van het sterke afgelopen seizoen met een overstap naar Tottenham Hotspur. Daarmee is de leegloop van Southampton waarschijnlijk nog niet voorbij. Engelse media verwachten dat Dejan Lovren en Adam Lallana hun heil elders zullen zoeken. Morgan Schneiderlin en Gaston Ramírez zijn twee andere kandidaten voor een transfer.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.