Van Gaal heeft Martial en Rooney terug tegen PSV

Reacties

Louis van Gaal kan woensdagavond (20.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen PSV weer beschikken over Anthony Martial en Wayne Rooney. Dat vertelde de manager van Manchester United dinsdagmiddag tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het groepsduel in de Champions League.

Van Gaal heeft Martial en Rooney terug tegen PSV

Martial en Rooney ontbraken zaterdag nog in de Premier League op bezoek bij Watford. De Franse spits had toen last van een voetblessure, de Engelse aanvoerder was ziek. Marouane Fellaini was door een kuitkwetsuur eveneens afwezig, maar is tijdens de vijfde speelronde van het miljoenenbal weer inzetbaar.

Dat het drietal weer fit is, heeft mogelijk invloed op het aantal minuten dat Memphis Depay bij het weerzien met zijn oude club zal maken. De 21-jarige aanvaller scoorde twee maanden terug nog in het met 2-1 verloren heenduel, maar mocht tegen Watford voor het sinds begin oktober weer in de basis beginnen als spits.

Memphis
Memphis deed dat met verve. Uit een voorzet van de tegen PSV ontbrekende Ander Herrera opende de van PSV overgekomen vleugelspits de score. 'Dit soort spelers voelt zich zo veel beter met vrijheid', zei Van Gaal over de ongebruikelijke rol die Memphis bekleedde. 'Dat heeft hij laten zien in de eerste helft tegen Watford.'

Of dat betekent dat Memphis woensdag ook weer de aanvalsleider van United is, zal moeten blijken. Martial en Rooney waren de Oranje-international de afgelopen maand voorbijgestreefd in de pikorde, terwijl ook Jesse Lingard als linksbuiten indruk maakte voor The Red Devils, die met één punt meer dan PSV koploper zijn in Groep B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.