Mata predikt optimisme in aanloop naar PSV

Reacties

Manchester United bereidt zich in opperste concentratie voor op een belangrijke week, waarin PSV en Leicester City de tegenstanders zijn. Het vertrouwen heerst op Old Trafford, vertelt Juan Mata.

Mata predikt optimisme in aanloop naar PSV

'We willen eerste eindigen in de Champions League-groep en vervolgens koploper worden in de competitie', steekt de begaafde Spanjaard van wal op de clubsite. The Red Devils staan momenteel eerste in Poule B, maar zowel PSV als VfL Wolfsburg ademt met een achterstand van slechts een punt in de nek van de lijstaanvoerder. Ook hekkensluiter CSKA Moskou is met nog twee duels te gaan niet kansloos voor plaatsing voor de play-offs.

Na een 2-1 nederlaag in Eindhoven heeft United in eigen huis wat recht te zetten, beseft Mata. 'We moeten ons hoogste niveau bereiken, maar we willen wederom een speciale Europese avond beleven in het Theatre of Dreams.' De thuisvorm zal manager Louis van Gaal en zijn selectie vertrouwen geven. The Mancunians gingen op eigen veld in de competitie en in de Champions League nog niet onderuit dit seizoen en kregen in acht duels op Old Trafford slechts twee goals tegen. Alleen Middlesbrough was in Manchester in een League Cup-duel na strafschoppen te sterk voor de thuisploeg.

Mata kreeg zaterdag op bezoek bij Watford in het basiselftal gezelschap van ex-PSV'er Memphis Depay. De Nederlander opende de score, waarna United uiteindelijk met 2-1 te sterk was voor de promovendus. 'Het was een goede goal van Memphis. We speelden niet sterk, maar we toonden veerkracht en klommen dankzij de zege naar de tweede plaats in de competitie.'

Zaterdag wacht in het King Power Stadium een ontmoeting met lijstaanvoerder Leicester, dat de koppositie in de Premier League het voorbije weekend overnam van Manchester City. 'Met name Jamie Vardy en Riyad Mahrez zijn bezig aan een weergaloos seizoen. We moeten erg op onze hoede zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.