Van Gaal baalt van veldspel United en blessure Van Persie

Reacties

Louis van Gaal heeft toegegeven dat hij niet altijd blij is met het spel van Manchester United, maar de Nederlandse manager koestert de resultaten van zijn elftal. De kwetsuur van spits Robin van Persie, die misschien een maand is uitgeschakeld, was een domper voor Van Gaal.

Van Gaal baalt van veldspel United en blessure Van Persie

Twaalf speelrondes voor het einde ligt United nog steeds op koers om de doelstelling voor dit seizoen te halen: een plaats in de topvier en daarmee plaatsing voor de (voorronde van de) Champions League. 'Als we niet bij de eerste vier eindigen in de Premier League, dan is dat een grote teleurstelling', zei Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Sunderland.

'Maar we liggen nog steeds op koers, dus ik snap niet waarom dit gevraagd wordt', vervolgde de oefenmeester. 'Wat is het probleem? We boeken nog steeds vooruitgang in ons proces. Ik heb bij mijn aantreden al gezegd dat dit drie jaar gaat duren.'

Van Gaal voegde daar nog aan toe. 'Ondanks alle kritiek op onze defensie en een groot aantal blessures staan we nog steeds bij de eerste vier, bovendien zijn we actief in het FA Cup-toernooi. Dus ik ben tevreden met de resultaten, maar ik ben ontevreden over ons spel in veel wedstrijden.'

Van Persie
Tevens bevestigde Van Gaal dat Robin van Persie wel eens de hele maand maart niet inzetbaar zou kunnen zijn. De aanvaller viel vorige week tegen Swansea City uit met een enkelblessure. 'En enkelblessures hebben tijd nodig', meldde Van Gaal. 'We hebben het dan niet over één of twee weken. Het is afwachten.' Van Persie mist sowieso de competitieduels met Sunderland en Newcastle United, alsmede de FA Cup-kwartfinale tegen Arsenal.

De krakers tegen Tottenham Hotspur en Liverpool, cruciaal in de strijd om de Champions League-plekken, komen eveneens op de tocht te staan voor de Nederlander. Datzelfde geldt voor de interlands van het Nederlands elftal tegen Turkije (EK-kwalificatie, 28 maart) en Spanje (vriendschappelijk, 31 maart).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.