'Van Gaal blijft ook aan als hij buiten de topvier eindigt'

Reacties

Paul Scholes, Martin Keown, Mark Lawrenson; het rijtje ex-voetballers die zeer kritisch zijn over het werk van Louis van Gaal bij Manchester United groeit met de week. Gary Neville neemt het echter op voor de Nederlander.

'Van Gaal blijft ook aan als hij buiten de topvier eindigt'

'Van Gaal moet niet ontslagen worden. Absoluut niet', aldus de gewezen aanvoerder van Manchester United. 'Je kunt niet seizoen na seizoen je trainer ontslaan. Wat moet de club dan doen? Manchester United is gebaat bij een bepaalde continuïteit en ik denk dat die er gaat komen. Van Gaal krijgt steun, zelfs als hij de club niet naar de topvier leidt. Dat de club dat doet, is volgens mij een goede zaak.'

Indien United zich net als vorig seizoen niet voor de Champions League plaatst, zijn de gevolgen volgens Neville nauwelijks niet te overzien. 'Het zou verschrikkelijk zijn en ik denk ook dat Van Gaal het seizoen dan als een mislukking zou beschouwen', vervolgt de voormalige rechtsback.

'Maar ik denk dat het Manchester United gaat lukken. Ik verwacht dat ze het nét gaan redden', voorspelt de ex-international. United bezet op dit moment de vierde plaats, maar de concurrentie zit Van Gaal en consorten op de hielen. Southampton heeft slechts één punt minder dan United en wordt op zijn beurt weer op de voet gevolgd door Liverpool en Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.