Van Gaal baalt van 'sunday's shot' en blessure Van Persie

Louis van Gaal weet nog altijd raad met de Engelse taal. Na de 2-1 nederlaag tegen Swansea City voegde de manager van Manchester United weer een klassieker toe aan zijn 'Neder-Engelse' repertoire.

'We were punished by a sunday's shot', sprak Van Gaal na afloop. De manager refereerde aan de winnende goal van Bafetimbi Gomis in de 73ste minuut. De aanvaller verlengde onbewust met het hoofd een schot van Jonjo Shelvey, waardoor United- doelman David De Gea kansloos was.

Na een half uur had Swansea via Ki Sung-Yong de gelijkmaker gemaakt, na het openingsdoelpunt van United dat op naam kwam van Ander Herrera.

Van Gaal nam zijn spelers niet kwalijk dat ze zich niet terug wisten te knokken van het doelpunt van Gomis. 'In de laatste tien minuten speelden we met tien man, want Robin van Persie kon niet meer lopen door zijn blessure', zei Van Gaal. Desondanks speelde de Rotterdammer de wedstrijd uit, waarna hij het Liberty Stadium op krukken verliet.