Van de Looi: 'Alleen qua resultaat is de dip voorbij'

Trainer Erwin van de Looi was opvallend kritisch na de 3-1 zege van FC Groningen op De Graafschap. De coach vond het spel van zijn ploeg met name voor rust ver onder de maat.

Na een reeks van zes nederlagen heeft Groningen nu weer twee keer op rij gewonnen. 'Alleen qua resultaat is de dip voorbij, maar ik heb de eerste helft ook gezien', zei Van de Looi tegen FOX Sports. 'We waren heel erg tegen onszelf aan het voetballen en we verdedigden slecht. We waren ontzettend kwetsbaar bij hoge ballen en spelhervattingen.'

De 1-1 vlak voor rust was in de ogen van Van de Looi het kantelpunt in de wedstrijd. 'Na de 1-1 van Rasmus ging het een stuk beter, toen zat er veel meer drive in de ploeg en speelden we mannelijker.' De treffer van Lindgren was van grote schoonheid. Vorige week was hij tegen ADO Den Haag al matchwinner en ook toen scoorde hij uit een vrije trap. 'Die 1-1 zat er mooi in, hè? Ik train er niet zoveel op, die trap zit gewoon in me', zei de Zweed met een brede glimlach.

Invaller Oussama Idrissi stond met een assist en een doelpunt uiteindelijk aan de basis van de zege van Groningen. 'Daar ben ik ontzettend blij mee. Als aanvaller wil je altijd scoren en ik ben er dit jaar een paar keer dicht bij geweest. Nu viel de goal gelukkig wel en daar snakte ik, maar ook het team, naar. Dat zorgde wel even voor ontlading.'