Ongelukkige Jurjus helpt Groningen langs De Graafschap

FC Groningen heeft zondagmiddag de tweede overwinning op rij geboekt. Laagvlieger De Graafschap bleek een taaie tegenstander, maar trok, mede door een ongelukkige rol van doelman Hidde Jurjus, uiteindelijk wel aan het kortste eind: 3-1.

De Graafschap leek lange tijd op weg naar minimaal een puntje tegen FC Groningen. Dertien minuten voor tijd maakte de thuisploeg alsnog het verschil. Invaller Oussama Idrissi zette strak voor, Hedwiges Maduro zette zijn hoofd tegen de bal en via achtereenvolgens de handen van Jurjus, de lat en de rug van de onfortuinlijke De Graafschap-goalie viel de 2-1. Nauwelijks twee minuten later bekroonde Idrissi zijn uitstekende invalbeurt met de 3-1 door de bal in de verre hoek te schuiven achter de toch niet helemaal kansloze Jurjus.

De middag begon nog zo goed voor De Graafschap. Al in de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong met dank aan een blunder van doelman Sergio Padt. Een houdbaar schot van Cas Peters bleek de sluitpost van FC Groningen te machtig. Het was dan ook duidelijk niet de middag van de keepers in Euroborg.

De 1-1 van Groningen was eigenlijk het enige doelpunt van de wedstrijd waarbij een doelman geen negatieve hoofdrol vertolkte. Jurjus was in de 37ste minuut namelijk volstrekt kansloos bij de rake vrije trap van Rasmus Lindgren, die feilloos de kruising vond met zijn inzet en daarmee zijn kunstje van vorige week tegen ADO Den Haag herhaalde. Vlak voor de gelijkmaker miste Ted van de Pavert met het hoofd nog een open kans op de 0-2.

Na het eigen doelpunt van Jurjus en de definitieve beslissing door Idrissi mocht De Graafschap van geluk spreken dat Groningen niet uitliep naar een grotere zege. Met name Idrissi bleef een plaag voor de defensie van de nummer voorlaatst van de Eredivisie, die de schade beperkt hield. Groningen stijgt door de zege naar de tiende plaats, De Graafschap blijft zeventiende met één puntje meer dan hekkensluiter SC Cambuur.