Keizer gelooft nog in ontsnapping met Cambuur

Reacties

SC Cambuur-trainer Marcel Keizer baalt van het verlies van zijn ploeg tegen Ajax (0-1). 'We hebben verdedigd met alles wat we hadden, maar het gaat om het resultaat en we hebben niks', zegt de trainer van de hekkensluiter.

Keizer gelooft nog in ontsnapping met Cambuur

Cambuur hield Ajax in Leeuwarden een uur lang van scoren. 'In verdedigend opzicht hebben we gedaan wat we konden, aanvallend misschien wel wat te weinig', blikt Keizer terug tegenover FOX Sports. 'Echte kansen creëren is ons niet zo goed gelukt, al was die ene kans van Jergé Hoefdraad voor ons wel een heel mooie beloning geweest', doelt de trainer op het moment dat zijn aanvaller plots alleen voor Jasper Cillessen stond.

Na 61 minuten maakte Davy Klaassen op aangeven van Anwar El Ghazi vervolgens de verlossende treffer voor de Amsterdammers. 'Die treffer was wel een mentale klap, maar we hadden nog genoeg tijd om iets terug te doen', aldus Keizer. 'Al kon Ajax het daarna ook wel beslissen', erkent de trainer van de thuisploeg.

Een stunt tegen de koploper zat er dus niet in voor Cambuur, dat daardoor hekkensluiter van de Eredivise blijft met een wedstrijd meer dan nummer zeventien De Graafschap. Keizer blijft echter geloven in een goede afloop voor zijn ploeg. 'Als je degradatievoetbal speelt, moet je hier heel snel een streep onder zetten. Je weet dat je nog een kans hebt en dat je volgende week weer moet. We hebben de laatste weken wel laten zien dat er nog iets in ons zit en dat moeten we volhouden.'

Keizer heeft nog vier duels om De Graafschap te passeren en rechtstreekse degradatie met Cambuur te ontlopen. De Superboeren spelen zondag een uitwedstrijd tegen FC Groningen (aftrap 14.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.