Pover Ajax zet dankzij Klaassen nieuwe stap naar titel

Reacties

Davy Klaassen heeft Ajax in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur over het dode punt geholpen: 0-1. Door de minimale zege blijven de Amsterdammers op titelkoers.

Pover Ajax zet dankzij Klaassen nieuwe stap naar titel

In de eerste helft in Leeuwarden kwam Ajax bijzonder matig voor de dag. De Amsterdammers hadden moeite om gaten te vinden in de defensie van Cambuur. Alleen Amin Younes was dreigend door na een individuele actie een schot af te vuren richting korte hoek, maar dat was onvoldoende om Leonard Nienhuis grote problemen te bezorgen. Extra tegenvaller voor Ajax was het uitvallen van Mike van der Hoorn, die in botsing kwam met Nienhuis. Aanvankelijk speelde Van der Hoorn door, maar in de 41ste minuut kwam Ricardo van Rhijn hem toch vervangen.

Na het saaie eerste bedrijf was 0-0 de tussenstand, net als in de voorgaande vijf thuisduels van Cambuur in dit kalenderjaar. In vier van de vijf gevallen bezweken de Leeuwarders na de hervatting alsnog en dat bleek ook tegen Ajax het geval. Het was Davy Klaassen die na een uur de ban brak. De aanvoerder van Ajax kopte bij de eerste paal een voorzet van Anwar El Ghazi binnen. Zes minuten eerder was El Ghazi in de ploeg gekomen voor Lasse Schöne en dus had trainer Frank de Boer een gelukkige hand van wisselen.

Mike van der Hoorn had last van zijn oor, maar werd uiteindelijk vervangen vanwege een bovenbeenblessure.
Mike van der Hoorn had last van zijn oor, maar werd uiteindelijk vervangen vanwege een bovenbeenblessure.

El Ghazi kreeg ook de kans om zelf op het scorebord te komen. Hij dook vrij op voor Nienhuis na een lange bal van Jasper Cillessen, maar mikte naast. Arek Milik verzuimde eveneens het vonnis over Cambuur te vellen. De voorgaande zes wedstrijden was de Ajax-spits trefzeker, maar dit keer schoot hij hoog over uit een rebound van een schot van Younes. De Duitse vleugelaanvaller had de paal op zijn weg gevonden.

Cambuur probeerde wel de aanval te zoeken, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Een poging van Jergé Hoefdraad werd eenvoudig gekeerd door Cillessen. In de omschakeling kreeg Ajax - zonder goed te spelen - ondertussen voldoende mogelijkheden om verder afstand te nemen. Younes schoot uit kansrijke positie naast en een poging van El Ghazi werd gekeerd. Diep in de extra tijd werden deze gemiste kansen nog bijna afgestraft met een rommelige situatie in het Amsterdamse strafschopgebied, waarbij Cambuur recht dacht te hebben op een penalty. Arbiter Pieter Vink gaf geen gehoor aan de protesten.

Door de 1-0 overwinning heeft koploper Ajax nu vijf punten voorsprong op PSV, dat om 20.45 uur begonnen is aan het thuisduel met Willem II. Cambuur blijft hekkensluiter en moet hopen dat nummer zeventien De Graafschap zondag (aftrap 14.30 uur) geen punten pakt in het uitduel met FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.