Milik kan in voetsporen Van der Vaart treden

Reacties

● SC Cambuur won een van de zes thuisduels met Ajax in de Eredivisie, een 4-1 zege in april 1999 (V5).

Milik kan in voetsporen Van der Vaart treden

● De Amsterdammers wonnen elf van de dertien competitiewedstrijden van de Leeuwarders (G1, V1 – thuis & uit) en waren in al deze duels trefzeker (38 goals in totaal).

● SC Cambuur won sinds april 2015 slechts twee van de zestien thuiswedstrijden in de Eredivisie (G5, V9).

● In de vijf thuiswedstrijden die Cambuur dit kalenderjaar speelde, viel geen enkel doelpunt voor rust (zowel voor als tegen).

● Vier van de zeven competitiedoelpunten van Cambuur in 2016 werden gemaakt van buiten het strafschopgebied, met 57 procent het hoogste percentage van alle ploegen.

● Jack Byrne is de enige speler van Cambuur die dit kalenderjaar een competitiedoelpunt in het Cambuur Stadion wist te maken.

Arek Milik kan de eerste Ajacied worden die sinds Rafael van der Vaart (oktober 2001) in zeven duels op rij scoort in de Eredivisie.
Arek Milik kan de eerste Ajacied worden die sinds Rafael van der Vaart (oktober 2001) in zeven duels op rij scoort in de Eredivisie.

● Ajax verloor in de clubhistorie slechts drie keer een Eredivisie-duel met een ploeg die de dag begon als hekkensluiter: tegen SC Enschede in januari 1962 (2-0), tegen Volendam in maart 1964 (3-2) en tegen FC Dordrecht in mei 2015 (2-1).

● Ajax staat momenteel op 71 punten, evenveel als het in 2013/14 en 2014/15 in het hele Eredivisie-seizoen behaalde.

● Davy Klaassen was betrokken bij vijf doelpunten in vier competitiewedstrijden tegen SC Cambuur (4 goals, 1 assist).

● Arek Milik kan de eerste Ajax-speler sinds Rafael van der Vaart (in oktober 2001, 7) worden die in zeven opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden tot scoren komt.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.