Lindgren: 'Geen leuke tijd voor de club en haar supporters'

Reacties

FC Groningen hoopt zondag (14.30 uur) tegen Vitesse een eind te maken aan zijn negatieve serie. Het elftal van trainer Erwin van de Looi verloor de laatste vijf Eredivisie-duels.

Lindgren: 'Geen leuke tijd voor de club en haar supporters'

'Vijf keer op rij verliezen is me in mijn carrière nog niet eerder gebeurd. Het is geen leuke tijd voor de club en haar supporters', aldus aanvoerder Rasmus Lindgren op de clubsite van de Groningers. De opdracht is simpel tegen het vier plaatsen hoger genoteerde Vitesse, om nog kans te houden op play-offs. 'Alleen door te winnen kunnen we weer vertrouwen tanken.'

Mogelijk keert Michael de Leeuw terug in de basis bij de noorderlingen. 'Een basisplaats zal ik niet verrassend vinden. Ik had vorige week een goede invalbeurt en heb mijn waarde voor de ploeg laten zien. Mocht ik als spits spelen, is dat prima. Ik heb daar dit seizoen en vorig jaar vaker gespeeld en weet wat ik moet laten zien', aldus de clubtopscorer (acht goals in de Eredivisie).

Vitesse
Bij tegenstander Vitesse keert spits Dominic Solanke mogelijk terug in de ploeg en ook middenvelder Marvelous Nakamba is weer fit. 'Dominic en Marvelous trainen sinds deze week weer mee. Marvelous is weer inzetbaar. Dominic deed vandaag pas weer voor het eerst de hele training mee. Even afwachten nog', zei Rob Maas vrijdag.

'Ik weet dat Groningen vijf keer verloren heeft', vervolgde de trainer, die Kelvin Leerdam vrijdag uit de selectie zette. 'Maar daar moeten wij ons niet mee bezig houden. Het blijft een goede ploeg. Wij moeten gebruik maken van hun zwaktes en ons eigen spel spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.