Balende Jurjus: 'De bal kwam ongelukkig terug van de lat'

Hidde Jurjus stond na de 3-1 nederlaag van De Graafschap op bezoek bij FC Groningen met een vervelend gevoel de media te woord. De doelman maakte bij een 1-1 stand immers een ongelukkig eigen doelpunt.

Jurjus redde aanvankelijk knap bij een kopbal van Hedwiges Maduro, maar via de lat en de rug van de doelman werd het alsnog een doelpunt. 'Bij die 2-1 zat ik er goed bij, maar de bal komt ongelukkig van de lat terug en rolt er via mijn rug in. Dat is jammer, want anders was het een goede redding.' Ook bij de 3-1 van Oussama Idrissi zag Jurjus er niet goed uit, al zag de sluitpost dat zelf anders. 'Ik denk dat ik daar weinig aan kon doen.'

Trainer Jan Vreman had het gevoel dat zijn ploeg zich tekort had gedaan in Groningen, zei hij tegen FOX Sports. 'Dit was een baalmiddag, want we hebben wel wat laten liggen. We kregen voor rust twee kansen waaruit we hadden moeten scoren. Dan ga je toch iets anders de rust in dan nu. We speelden veel vooruit, maar het leverde helaas geen resultaat op. Na de 2-1 gingen we vanuit een slechte organisatie voetballen en toen werd het al snel ook 3-1.'

De Graafschap leek na de 1-1 vlak voor rust vooral het punt te willen koesteren. Zag Vreman dat ook zo? 'Nee.' De coach vond het op tactisch gebied rommelig. 'Als je vooruit wil spelen, moet je ook vooruit lopen en dat deden sommige spelers niet.' Aanvoerder Ted van de Pavert baalde vooral van de gemiste kansen in de eerste helft. 'We hadden onszelf vandaag moeten belonen. We hadden twee of drie doelpunten moeten maken voor rust, maar dat hebben we niet gedaan.'