Valse start Huntelaar, Aubameyang steelt de show

Borussia Dortmund is uitstekend aan het Bundesliga-seizoen begonnen. De ploeg van Thomas Tuchel was een maatje te groot voor FSV Mainz 05. Schalke 04 startte met een nederlaag.

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 2-1
Pierre-Emerick Aubameyang is op dezelfde voet verder gegaan als vorig seizoen. De spits van Borussia Dortmund was in de eerste wedstrijd van het seizoen direct twee keer trefzeker en bezorgde zijn ploeg daarmee een zakelijke overwinning op Mainz.

Bij Dortmund begonnen de nieuwelingen Emre Mor en Raphaël Guerreiro op de bank. De eveneens aangetrokken Marc Bartra, Sebastian Rode, Ousmane Dembélé en André Schürrle startten wel. Aubameyang was al in de zeventiende minuut het eindpunt van een fraaie aanval, een klap die Mainz niet meer te boven kwam. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-0 toen Aubameyang feilloos een strafschop benutte. Yoshinori Muto redde nog wel de eer van Mainz, maar de 2-2 viel niet meer.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1-0
Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke dramatisch aan het seizoen begonnen. Door een vroeg doelpunt van Alexander Meier ging Frankfurt, waar de door Sporting Lissabon begeerde Luc Castaignos ontbrak in de selectie, er met de overwinning vandoor. In de 68ste minuut kreeg Frankfurt een uitgelezen mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar Meier faalde vanaf de penaltystip.