Oppermachtig Bayern zet met show direct de toon

Reacties

Bayern München heeft met Carlo Ancelotti op de bank het nieuwe Bundesliga-seizoen met een voetbalshow geopend. Werder Bremen was een speelbal voor de Beierse succesformatie (6-0).

Oppermachtig Bayern zet met show direct de toon

Bij Bayern buitelden de spelers vooraf over zich heen om te waarschuwen voor te hoge verwachtingen. 'Je hebt altijd tijd nodig om er weer in te komen', klonk het uit de mond van keeper Manuel Neuer. 'Werder Bremen zal extra gas geven, zeker na de uitschakeling in de beker', wees verdediger Jérôme Boateng op het te verwachten verzet.

Maar als de seizoenouverture van de Bundesliga één ding uitwees, dan was het dat de aanvalsmachine van Bayern ouderwets op volle toeren draait, ook zonder de geblesseerde Kingsley Coman en Arjen Robben. Werder Bremen was geen moment in staat om revanche te kunnen nemen voor het bekerdebacle tegen Lotte.

Werder snakte naar adem en mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 2-0 stond in het voordeel van Bayern. In de achtste minuut had Xabi Alonso met een fraaie volley van afstand de ban gebroken. Het bleek de opmaat voor een Bayern-show, waarbij in de dertiende minuut Robert Lewandowski voor de eerste keer van zich deed spreken als goalgetter.

De teller van de Poolse spits stond na de eerste competitiewedstrijd op drie. Het hadden er zonder twijfel meer kunnen zijn. Zo was hij in de eerste helft het eindpunt van een van de mooiste aanvallen van de avond. Frank Ribéry stond met een fraaie wippertje aan de basis. Thomas Müller legde met zijn hoofd de bal neer, waarna voor Lewandowski de lat in de weg stond.

Deze aanval was ook tekenend voor de avond van Bayern en in het bijzonder Müller. De Duitse international tekende voor drie assists – Lewandowski, Philipp Lahm en Franck Ribéry profiteerden van zijn voorwerk - en leverde daarmee een grote bijdrage aan de vliegende start van de regerend kampioen. Bayern, dat in de Champions League PSV ontmoet, heeft direct laten zien dat met de komst van trainer Carlo Ancelotti niets aan kracht is ingeboet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.