United en Chelsea vrijwel eens over recordtransfer Mata

Reacties

Manchester United wil zijn seizoen redden met het aantrekken van Juan Mata. Volgens betrouwbare Engelse media is de komst van de creatieve speler van Chelsea zo goed als rond en wordt hij de duurste speler uit de historie van United.

United en Chelsea vrijwel eens over recordtransfer Mata

United heeft een bod van bijna 49 miljoen euro uitgebracht op de 25-jarige Spanjaard, die na de komst van José Mourinho naar Chelsea zijn basisplaats kwijtraakte. Volgens The Guardian zijn beide clubs het in hoofdlijnen eens over de transfer van de aanvallende middenvelder.

Mata ziet de overgang naar de huidige nummer zeven van de Premier League helemaal zitten en trainde woensdag niet mee bij Chelsea. De Spaanse international hoopt nog voor het weekend een medische keuring te ondergaan bij United, zodat hij kan debuteren in het competitieduel met Cardiff City van dinsdagavond. Hij is bij een eventuele overgang niet speelgerechtigd in de Champions League, want hij kwam namens Chelsea al uit in dat toernooi. Een andere indicator die wijst op de komst van Mata naar Old Trafford is het naderende vertrek van Wilfried Zaha. De vleugelspits is vooruitlopend op een verhuurperiode al medisch gekeurd door Cardiff City.

José Mourinho degradeerde Juan Mata van sleutelspeler tot bankzitter.
José Mourinho degradeerde Juan Mata van sleutelspeler tot bankzitter.

Mata hoopt met zijn overgang naar United in beeld te blijven bij de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque voor het WK van komende zomer. Indien hij voor 48,9 miljoen euro (veertig miljoen pond) de overstap naar United maakt wordt hij de duurste speler aller tijden van die club. Die titel is nu in handen van Dimitar Berbatov, die in 2008 voor dertig miljoen pond van Tottenham Hotspur werd overgenomen.

De afgelopen twee seizoenen werd Mata telkens verkozen tot Speler van het Jaar bij Chelsea, maar hij kelderde dit seizoen in de pikorde door de komst van Willian en sterke vorm van Eden Hazard. Mata, die in 2011 werd overgenomen van Valencia, speelde dit seizoen pas dertien competitieduels voor Chelsea en mocht slechts vier keer de wedstrijd afmaken. Mata speelde in totaal 135 officiële wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 33 keer scoorde en 58 assists afleverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.