Mata: 'Weer één van Europa's beste teams verslagen'

Juan Mata is sinds de rentree van manager José Mourinho bij Chelsea vooral reservespeler, maar gaf dinsdagavond in het League Cup-duel met Arsenal (2-0 winst) zijn visitekaartje af. De Spanjaard speelde een sterke wedstrijd en nam bovendien het tweede doelpunt van The Blues voor zijn rekening.

Mata besliste de wedstrijd na 66 minuten met een prachtige knal in de kruising. Cesar Azpilicueta had in de eerste helft al de openingstreffer gemaakt. Voor Chelsea was het na de overwinning op Manchester City (2-1) van zondag de tweede topper op rij die gewonnen werd.

'We hebben in een paar dagen tijd twee Europese topclubs verslagen', aldus Mata. 'We zijn klaar voor een serieuze rol in de titelstrijd, dat hebben we laten zien.' Zondag tegen City zat Mata, zoals vaker dit seizoen, negentig minuten op de bank. 'Op de momenten dat ik mag meedoen geniet ik echt', vervolgde de spelverdeler. 'De manager is de baas en hij neemt de beslissingen over wie speelt.'

Arsène Wenger, manager van Arsenal, was ontevreden over de defensieve prestatie die zijn elftal leverde. Volgens de Fransman verviel zijn elftal opnieuw in dezelfde fouten. 'Achterin waren we zo nu en dan behoorlijk naïef. Dat heeft met een bepaalde onervarenheid te maken. De wedstrijd was redelijk in balans, maar we gaven het eerste doelpunt gewoon weg. Dan maak je het heel erg moeilijk voor jezelf.'