Chelsea schakelt Arsenal uit, United door dankzij Hernández

Zowel Chelsea als Manchester United hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de League Cup, terwijl manager Martin Jol werd uitgeschakeld met Fulham.

Arsenal - Chelsea 0-2
Chelsea was dinsdagavond in het Emirates Stadium de sterkste in de stadsderby met Arsenal. The Blues plaatsten zich door de knappe overwinning op de koploper van Engeland voor de volgende ronde van de League Cup.

Namens Chelsea was César Azpilicueta verantwoordelijke voor de eerste treffer van de avond. De Spanjaard strafte de verdedigingsfout van Carl Jenkinson, die te zacht terugkopte op doelman Lukasz Fabianski, doeltreffend af.

Juan Mata was verantwoordelijk voor de 2-0 in Londen.

Waar Chelsea op fortuinlijke wijze op voorsprong kwam, besliste Juan Mata in de tweede helft de wedstrijd met een zeer fraaie treffer. De Spaanse technicus schoot van de rand van het strafschopgebied de bal met zijn mindere rechterbeen onberispelijk in de lange hoek.

Beide ploegen speelden in een sterk gewijzigde basisopstelling, waardoor spelers als Mesut Özil en Olivier Giroud op de reservebank begonnen bij Arsenal, terwijl Fernando Torres en Eden Hazard aan de kant bleven bij de formatie van manager José Mourinho.

Manchester United - Norwich City 4-0
Manchester United, zonder sterspeler Robin van Persie maar met Alexander Büttner in de basis, heeft zich in eigen huis geplaatst voor de volgende ronde in de League Cup ten koste van Norwich City. Op Old Trafford was de Mexicaan Javier Hernández de gevierde man.

De stand-in van Van Persie, die voor dit duel rust kreeg van manager David Moyes, opende na twintig minuten de score vanaf elf meter. In de tweede gooide de behendige aanvaller de wedstrijd in het slot met zijn tweede treffer van de avond. Het slotakkoord was echter voor Phil Jones en Fábio, die vlak voor tijd de 3-0 en 4-0 aantekenden. Het duel heeft enige tijd stilgelegen vanwege een hoofdblessure van Norwich-middenvelder Robert Snodgrass, die per brancard van het veld moest worden gedragen.

Manager Chris Hughton ruimde een basisplaats in voor Leroy Fer, terwijl Ricky van Wolfswinkel niet was opgenomen in de wedstrijdselectie bij The Canaries. De aanvaller is pas hersteld van een blessure. Bij afwezigheid van de voormalige aanvaller van onder meer FC Utrecht en Vitesse vormden Wesley Hoolahan en oud-Feyenoorder Johan Elmander het aanvalsduo.

Leicester City - Fulham 4-3
Manager Martin Jol moet langzaamaan gaan vrezen voor zijn job in Londen. De Scheveningse oefenmeester heeft zijn ploeg in de competitie allerminst op de rit (veertiende plaats) en nu is ook het League Cup-avontuur ten einde. Namens Leicester City, dat uitkomt in het Championship, bepaalde Lloyd Dyer in de 89ste minuut de wedstrijd door de 4-3 aan te tekenen. Voor Fulham, waar Maarten Stekelenburg het doel verdedigde, waren Hugo Rodallega (twee keer) en Giorgios Karagounis trefzeker.

Birmingham City - Stoke City 4-4 (Stoke City wint na strafschoppen)
Stoke City heeft zich mede dankzij de doelpunten van de voormalige Eredivisie-aanvallers Oussama Assaidi en Marko Arnautovic geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. Het duel kende een bizarre slotfase, waarin Birmingham City vijf minuten voor tijd de 3-1 achterstand egaliseerde tot een 3-3 gelijkspel dankzij de treffers van de Deen Peter Lovenkrands. De aanvaller sleepte met zijn doelpunten een verlenging uit het vuur. In die verlenging scoorden beide ploegen nog eenmaal, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Peter Crouch schoot zijn ploeg met de beslissende penalty naar de volgende ronde.