Na Mourinho zinspeelt ook Wenger op B-team in League Cup

Grootmachten Arsenal en Chelsea nemen het dinsdagavond tegen elkaar op in het kader van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. De kans dat beide ploegen met alle sterren aan gaan treden is echter te verwaarlozen.

Na Mourinho zinspeelt ook Wenger op B-team in League Cup

Eerder liet Chelsea-manager José Mourinho al doorschemeren dat hij in de uitwedstrijd in het Emirates Stadium wel eens met een veredelde jeugdploeg zou kunnen gaan spelen, al trok hij dat later weer min of meer in, en nu heeft ook Arsenal-trainer Arsène Wenger zich in soortgelijke bewoordingen uitgelaten.

'We gaan er absoluut voor tegen Chelsea, hebben als sinds 2005 geen prijs meer gepakt. Maar het elftal zal een mix zijn van jongens die momenteel niet de speeltijd krijgen die ze nodig hebben of verdienen aangevuld met één of twee jeugdspelers', verklapt de Fransman alvast.

Wenger moet Mathieu Flamini (liesblessure) en Mikel Arteta (schorsing) missen en zal naar verwachting starten met Nicklas Bendtner. De Deense spits begon in maart 2011 voor het laatst in de basis. 'Of dit duel invloed zal hebben op de Premier League weet ik niet, maar mensen gaan toch kijken of je dit soort grote wedstrijden kan winnen. Het is een goede test voor ons.'

In Chelsea treft Arsenal een ploeg die ook niet in de sterkste formatie zal beginnen. De ploeg van Mourinho speelde zondag nog de topper tegen Manchester City (2-1 winst). 'We proberen onze fans een leuke wedstrijd te bieden, maar ze hoeven geen grote wedstrijd te verwachten', meldde de Portugees eerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen