Chelsea straft blunderende City-keeper Hart af, zege Spurs

De Premier League-topper tussen Chelsea en Manchester City leverde voor de Londenaren drie punten op na catastrofale miscommunicatie in de defensie van City. Tottenham Hotspur won nipt van Hull City, terwijl West Ham United een punt greep bij Swansea City.

Chelsea-Manchester City 2-1
Na een half uur kroop de angstig begonnen thuisploeg uit zijn schulp en dat leverde direct een gigantische kans op voor Fernando Torres. Ramires stuurde de Spanjaard op het randje van buitenspel weg, waarna Torres oog in oog met doelman Joe Hart van City slordig over maaide.

Drie minuten daarna nam Torres met een sublieme assist op André Schürrle wraak voor zijn eerdere misser. Met de bal aan zijn voeten rukte de spits aan de rechterflank op, waarna hij vanaf de achterlijn afgemeten voorzette op Schürrle, die Hart van enkele meters verschalkte: 1-0. Vier minuten daarna had Torres bijzonder veel pech, want zijn geplaatste schot vanuit lastige hoek strandde op de lat.

Vlak na rust kwam Man City op bijzonder fraaie wijze langszij. Samir Nasri gaf een perfecte steekpass op Sergio Agüero, die de bal zonder aan te nemen met zijn linkervoet verwoestend hard in de kruising ramde.  City ging vervolgens op jacht naar de voorsprong, maar schoten van Agüero en David Silva werden gered door doelman Petr Cech. In de slotfase van de tweede helft had Chelsea een overwicht, maar tot een doelpunt leek dat niet te leiden.

Een gigantische flater van City-doelman Hart bood Torres echter een niet te missen kans (foto). Hart kwam onnodig uit zijn doel en zorgde daarmee voor verwarring bij zijn verdediger Matija Nastasic. Die kopte de bal vervolgens in de baan van de loop van Torres, die in een leeg doel kon afronden. Het was de eerste competitietreffer van de spits dit seizoen. Door de overwinning verkleint Chelsea het gat tot koploper Arsenal naar twee punten, terwijl het naar de tweede plaats stijgt. City zakt naar de zevende plaats en heeft zes punten minder dan de lijstaanvoerder.

Tottenham Hotspur – Hull City 1-0
Het gebrek aan scorend vermogen heeft Tottenham Hotspur in eigen huis tegen Hull City bijna opgebroken. In de eerste acht competitiewedstrijden had Tottenham slechts acht keer gescoord en ook tegen Hull konden The Spurs lange tijd geen doelpunt forceren.

Uiteindelijk was er tien minuten voor tijd een benutte strafschop van Roberto Soldado voor nodig om de ban te breken. Voor het tweede competitieduel op rij begon Christian Eriksen op de bank, al mocht hij na een uur het veld inkomen voor Lewis Holtby. Dankzij de 1-0 overwinning stijgt Tottenham naar de vierde plaats in de Premier League.

Swansea City – West Ham United 0-0
In eigen huis heeft Swansea City doelpuntloos gelijk gespeeld tegen West Ham United. De Nederlanders Michel Vorm en Jonathan de Guzman speelden beiden de volledige wedstrijd. Back Dwight Tiendalli bleef op de bank. Swansea maakt deel uit van de brede middenmoot in de Premier League. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Cardiff City, dat net als Swansea afkomstig is uit Wales.