Uitgoal Konoplyanka doet winnend Ajax de das om

Reacties

Ajax is er donderdag niet in geslaagd de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Riechedly Bazoer schoot Ajax nog wel naar de verlenging, maar daarin was Yevhen Konoplyanka met zijn 1-1 de beul van de Amsterdammers. De winnende goal van Mike van der Hoorn kwam te laat en was niet genoeg.

Uitgoal Konoplyanka doet winnend Ajax de das om

Trainer Frank de Boer stuurde donderdag een piepjong elftal het veld in. Waar hij vorige week in Kiev nog koos voor Thulani Serero en Lasse Schöne, kregen dit keer Daley Sinkgraven en de van een disciplinaire schorsing teruggekeerde Ricardo Kishna de voorkeur. Davy Klaassen – nog geen maand 22 jaar – was nota bene de meest ervaren van de zes voorste spelers, maar in de persoon van Bazoer (links op de foto) was het juist een van die jonkies die een verlenging afdwong.

Met zijn 1-0 poetste hij de nederlaag uit de heenwedstrijd pas na een uur weg, terwijl Ajax van plan was het broodnodige doelpunt al vroeg te maken. Na een fraaie pass van de goed spelende Daley Sinkgraven schoot Arek Milik voorlangs, terwijl een schot van de bedrijvige Anwar El Ghazi door doelman Denis Boyko over het doel werd getikt. De Amsterdammers hadden in die openingsfase absoluut de overhand, maar zagen Dnjepr langzaam maar zeker sterker worden.

Ricardo Kishna keerde terug in de Ajax-basis, zondag was de aanvaller nog disciplinair geschorst.
Ricardo Kishna keerde terug in de Ajax-basis, zondag was de aanvaller nog disciplinair geschorst.

Zo dwong clubtopscorer Nikola Kalinic, die vorige week nog op de bank begon, keeper Jasper Cillessen tot een knappe redding. Dankzij een kopbal net naast van Milik en een mogelijkheid voor Kishna sloot Ajax de eerste helft evenwel weer dreigend af. Een kwartier na rust kreeg het thuispubliek vervolgens waar het zo vurig op hoopte. Een crosspass van Sinkgraven leek te stranden, maar de zo bewierookte Bazoer kwam goed voor zijn man, kreeg de bal wat gelukkig mee en punterde raak.

Omdat een kopbal van Roman Bezus rakelings naast ging en een knappe poging van wederom Bazoer werd gepakt, moest een verlenging uitkomst bieden. Daarin velde Konoplyanka al na zes minuten het vonnis. Nauwelijks aangevallen maakte de gelegenheidsaanvooerder met een schot in de lange hoek een einde aan de Europese ambities van Ajax. De 2-1 van de als stormram ingebrachte Van der Hoorn deed daar niets aan af, het reddende doelpunt viel in de resterende paar minuten niet meer. Van der Hoorn zag na het laatste fluitsignaal bovendien nog de rode kaart, nadat hij doelman Boyko een duw had gegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.