Uitblinkende Lukaku helpt Everton de topvijf in

Everton leek op bezoek bij West Bromwich Albion op weg naar een nederlaag, maar won na een spectaculaire tweede helft toch: 2-3. En dat was met dank aan een uitblinkende Romelu Lukaku.

Vanwege een knieblessure ontbrak verdediger John Stones bij Everton, en dat gemis liet zich vlak voor rust voelen. Diens vervanger Ramiro Funes Mori klungelde namelijk achterin, waarna ook Gareth Barry er in het vervolg niet best uitzag. Zo kon James Morrison met een fraaie steekpass Saido Berahino in staat stellen de 1-0 voor WBA binnen te schieten.

De 22-jarige spits liet daarmee zien helemaal terug te zijn. Hij deed in de eerste twee duels van het seizoen mee, maar wilde daarna een vertrek forceren. Zijn werkgever wilde hem echter niet laten gaan. Berahino liet daarop weten dat hij nooit meer voor WBA zou spelen, maar twee weken geleden keerde hij terug in de wedstrijdselectie. Vorige week scoorde hij tegen Aston Villa voor het eerst dit seizoen weer, waarna hij ook tegen Everton doel trof. Genoeg voor de zege was het echter niet.

Lukaku
Waar er voor rust - op dat doelpunt na - weinig te beleven viel, ontbrandde het duel na rust. Eerst kopte WBA-verdediger Craig Dawson een corner van Chris Brunt geheel ongehinderd raak, waarmee hij het duel leek te beslissen. The Toffees draaiden het duel echter volledig om en mogen daarvoor Romelu Lukaku (foto) bedanken, de spits die ooit op huurbasis bij WBA speelde.

Vrijwel direct na de 2-0 tekende Lukaku met het hoofd voor de aansluitingstreffer, waarna hij de aangever was bij de gelijkmaker van Arouna Koné. In de 84ste minuut tekende de boomlange Belg zelfs voor de overwinning. Hij kreeg een voorzet van rechts wat gelukkig onder controle en schoot van dichtbij raak: 2-3. Door die zege staat Everton nu vijfde achter Manchester United, Manchester City, West Ham United en Arsenal.