Primeur voor Van Dijk, Sánchez grote man bij Arsenal

Virgil van Dijk heeft Southampton een goede dienst bewezen, zoals Alexis Sánchez en Daniel Sturridge een hoofdrol hadden bij Arsenal en Liverpool.

Southampton – Swansea City 3-1
Virgil van Dijk heeft Southampton met zijn eerste doelpunt in Engelse dienst op het juiste spoor gezet tegen Swansea City. De Nederlandse centrumverdediger kopte in de elfde minuut een hoekschop van James Ward-Prowse binnen. Na de hervatting verdubbelde Dusan Tadic de marge en maakte Sadio Mané met de 3-0 het feest compleet voor de ploeg van manager Ronald Koeman en keeper Maarten Stekelenburg. Dat feestje kon niet worden verpest door de late treffer van Gylfi Sigurdsson uit een strafschop.

Southampton staat na een wisselvalige seizoenstart na zeven wedstrijden met negen punten in de middenmoot van de Premier League. Jordy Clasie ontbrak opnieuw bij The Saints vanwege een blessure, terwijl Cuco Martina bankzitter was.

Leicester City – Arsenal 2-5
Arsenal heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Chelsea van vorige week. De ploeg van manager Arsène Wenger was te sterk voor het verrassend goed presterende Leicester City, dat echter geen adequaat antwoord had op de doelpunten van Theo Walcott, Olivier Giroud en vooral Alexis Sánchez. De Chileense aanvaller was met een (valse) hattrick de gevierde man bij The Gunners.

Het antwoord van Leicester - twee goals van Jamie Vardy - was te weinig om de strijd om de derde plaats in zijn voordeel te beslechten. Arsenal wipt dankzij de overwinning over de ploeg van manager Claudio Ranieri heen naar de derde stek, met een achterstand van drie punten op koploper Manchester United.

Liverpool – Aston Villa 3-2
Brendan Rodgers kan weer wat geruster ademhalen. De manager lag onder vuur na een reeks van teleurstellende resultaten van Liverpool. Maar het bezoek van Aston Villa leverde een welkome overwinning op. Na vier duels met een schamele oogst van twee punten konden eindelijk weer drie punten worden toegevoegd aan het totaal.

Na de vroege openingstreffer van James Milner maakte Daniel Sturridge het verschil voor The Reds. De spits, die vorige week na vijf maanden zijn rentree had gemaakt, maakte in de 58ste minuut de 2-0. Acht minuten later was hij weer trefzeker na een fraaie assist met de hak van Philippe Coutinho. Daarmee bracht hij de marge weer op twee na de aansluitingstreffer van Rudy Gestede. Die zorgde in de zeventigste minuut met zijn tweede doelpunt van de middag voor nieuwe hoop bij Aston Villa, dat echter in de resterende tijd er niet in slaagde op 3-3 te komen.

Liverpool klimt door het succes naar de achtste plaats. Aston Villa, waar Leandro Bacuna op de bank bleef, staat achttiende in de Premier League.

Stoke City – AFC Bournemouth 2-1
Een doelpunt van Jonathan Walters heeft Stoke City tegen AFC Bournemouth op het spoor van drie belangrijke punten gezet. De goal van Walters werd al in de 32ste minuut gemaakt en toen was Erik Pieters nog de enige Nederlander op het veld. De linksback van Stoke kreeg in de extra tijd van de eerste helft gezelschap van Ibrahim Afellay, die de geblesseerde Xherdan Shaqiri verving. Marco van Ginkel viel een kwartier voor tijd in bij Stoke, dat uit de degradatiezone van de Premier League kruipt.

Een kwartier voor tijd moest Stoke opnieuw aan de bak na de gelijkmaker van Dan Gosling. Mame Biram Diouf zorgde in de 84ste minuut voor de verlossende treffer.