Crisis Chelsea duurt ondanks comeback in Newcastle voort

Reacties

Chelsea heeft een vervolg gegeven aan de dramatische seizoenstart in het uitduel met Newcastle United, dat in de slotfase de zege uit handen zag glippen: 2-2.

Crisis Chelsea duurt ondanks comeback in Newcastle voort

Aangezien Newcastle slechts twee punten behaalde in de eerste zes competitieduels mocht de ploeg van manager Steve McClaren eigenlijk weinig hoop koesteren op een thuiszege op Chelsea, maar de recente resultaten tegen The Blues boden hoop. De vorige drie thuiswedstrijden in de Premier League tegen Chelsea werden namelijk gewonnen.

Bovendien was de ploeg van José Mourinho net als Newcastle weifelend begonnen aan de nieuwe jaargang. Chelsea won slechts één van de eerste vijf competitieduels. Met drie zeges op rij - in de Champions League, competitie en het League Cup-toernooi - werd wat vertrouwen getankt, maar op St. James' Park ging het op slag van rust weer helemaal mis.

Met een fantastische pass bereikte Vurnon Anita spits Ayoze Pérez, die overtuigend raak schoot: 1-0. Anita onderscheidde zich met deze assist, een dag nadat hij door bondscoach Danny Blind was opgenomen in de voorselectie van Oranje, op positieve wijze. Na een uur gaf ook Georginio Wijnaldum een signaal af aan Blind door een corner binnen te koppen: 2-0. Daryl Janmaat (foto boven), die terugkeerde bij het Nederlands elftal, bleef aardig op de been tegen Eden Hazard.

Ommekeer
Met een marge van twee doelpunten leek een nieuwe stunt van Newcastle in de maak, maar in de slotfase gaven The Magpies de overwinning toch nog weg. De ommekeer werd tien minuten voor tijd ingeleid door een knal van Ramires, die doelman Tim Krul met zijn pegel volledig kansloos liet. De 2-2 van Willian viel de Nederlandse goalie wél aan te rekenen. Krul werd verrast doordat de vrije trap van de Braziliaan van Chelsea door niemand aangeraakt werd.

Krul herstelde zijn fout vervolgens door met een knappe reflex de remise veilig te stellen, maar met een punt schiet Newcastle, waar Siem de Jong in de extra tijd nog inviel, weinig op. Het Nederlands getinte team blijft namelijk negentiende staan. Chelsea staat op de teleurstellende vijftiende positie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.