Een nieuw enerverend Premier League-weekend wacht

Reacties

De zevende speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Een nieuw enerverend Premier League-weekend wacht

Tottenham Hotspur is bezig aan een onopvallend seizoen. In die zin dat er nog geen opzienbarende resultaten zijn behaald. Toch is Spurs sinds de 1-0 nederlaag bij Manchester United op de eerste speeldag ongeslagen gebleven in competitieverband. De ploeg van manager Mauricio Pochettino heeft moeite met scoren. Dat ligt voor een deel aan Harry Kane. De held van afgelopen seizoen scoorde dit seizoen in geen enkele wedstrijd. Toch zou het zomaar kunnen dat hij zaterdagmiddag op White Hart Lane  tegen koploper Manchester City zijn superkrachten weer terug heeft. Het is tenslotte de Premier League.

Leicester City is de verrassing van dit seizoen. De ploeg van Claudio Ranieri is sterk zonder bal en wist dit seizoen op veerkracht al enkele duels om te keren. Arsenal lijkt een ideale tegenstander voor een nieuwe stunt. The Gunners geven in de omschakeling doorgaans veel ruimte weg, precies het onderdeel dat Leicester beheerst.

Op de thuiswedstrijd van Liverpool staat bijzonder veel druk. Er moet gewonnen worden van Aston Villa. Een nederlaag zou zomaar het einde kunnen betekenen van Brendan Rodgers als manager. Het elftal staat in feite al een jaar stil. Het vertrek van Luis Suarez heeft de club ver teruggeworpen. Het vertrek van Steven Gerrard mag ook niet worden onderschat.

Stoke City maakte afgelopen week in de eerste 45 minuten een prima indruk tegen Leicester City. Na rust bleek de ploeg van manager Mark Hughes niet opgewassen tegen het powervoetbal van de tegenstander. Tegen AFC Bournemouth moet de eerste zege van het seizoen volgen.

West Ham United staat derde en won dit seizoen van Liverpool, Arsenal en Manchester City. Manager Slaven Bilic verklaarde na afloop van de stunt tegen City dat hij voor het eerst trainer is van een elftal coacht waarmee hij niet per se hoeft te winnen. Om daaraan toe te voegen dat hij dat graag wil veranderen. West Ham wordt in ieder geval weer gevreesd.

Louis van Gaal knikte tevreden na de 1-3 van Juan Mata (op de foto boven) afgelopen week tegen Southampton. Het tikkie-taka-voetbal - de bal ging voor het doelpunt 45 keer rond - was een uitvloeisel van zijn filosofie. Thuis tegen Sunderland worden daarom goals verwacht.

Southampton had vorige week tegen Manchester United na dertig minuten met 2-0 en misschien wel 3-0 voor kunnen staan. Naïviteit in de verdediging dwarsboomde een mooi resultaat. Ronald Koeman zal zich echter geen zorgen maken. Het spel van zijn ploeg gaat op de lange termijn punten opleveren.

Newcastle United mikte op Europees voetbal, maar zal opnieuw vooral naar onderen moeten kijken. Ook met Steve McClaren op de bank is voorlopig nog geen verbetering zichtbaar. Na de wanprestatie van afgelopen week thuis tegen Watford, kwam daar deze week de uitschakeling in de League Cup bovenop tegen Sheffield Wednesday. Dan is Chelsea net de verkeerde opponent. De ploeg van José Mourinho maakte vorige week tegen Arsenal weer een gedreven indruk.

Programma
Tottenham Hotspur 26-09
13:45
Manchester City
Leicester City 26-09
16:00
Arsenal
Liverpool 26-09
16:00
Aston Villa
Stoke City 26-09
16:00
AFC Bournemouth
West Ham United 26-09
16:00
Norwich City
Manchester United 26-09
16:00
Sunderland
Southampton 26-09
16:00
Swansea City
Newcastle United 26-09
18:30
Chelsea
Watford 27-09
17:00
Crystal Palace
West Bromwich Albion 28-09
21:00
Everton
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.