Memphis wijst Manchester United de weg naar koppositie

Reacties

Manchester United is de nieuwe koploper in de Premier League. Het Sunderland van manager Dick Advocaat heeft geen vuist kunnen maken tegen het keurkorps van Louis van Gaal: 3-0.

Memphis wijst Manchester United de weg naar koppositie

Op voorhand leek het Sunderland van manager Dick Advocaat geen partij voor United, want dit seizoen blonken de mannen van Advocaat vooral uit in defensief geklungel. Sunderland sprokkelde slechts twee punten bij elkaar in de eerste zes duels en reisde derhalve als hekkensluiter af naar Old Trafford. De thuisploeg kon juist de bovenste plaats op de ranglijst bereiken, aangezien stadgenoot City eerder op de dag met 4-1 van het veld geveegd werd door Tottenham Hotspur.

Pas op slag van rust kon United een bres slaan in de kwetsbare defensie van Sunderland. Daar waren de twee Nederlandse basisspelers van manager Van Gaal verantwoordelijk voor. Centrumverdediger Daley Blind zorgde met een mooie pass voor de opening en na goed werk van Juan Mata kon Memphis Depay al glijdend het laatste zetje geven: 1-0. De 21-jarige aanvaller maakte daarmee in zijn zevende Premier League-wedstrijd voor het eerst een doelpunt. Memphis had in de (voorronde van de) Champions League al wél drie keer gescoord voor United.

Manchester United heeft dit seizoen alle zeven duels waarin Michael Carrick basisspeler was gewonnen.
Manchester United heeft dit seizoen alle zeven duels waarin Michael Carrick basisspeler was gewonnen.

Direct na de hervatting sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Dit keer snoerde Wayne Rooney zijn criticasters de mond met zijn eerste competitiegoal. De aanvoerder van United profiteerde van voorbereidend werk van Anthony Martial, die Younès Kaboul passeerde en vervolgens oog had voor Rooney. Memphis had de middag nog wat extra glans kunnen geven door nog een keer te scoren, maar dit keer stuitte hij op doelman Costel Pantilimon.

Dertien minuten voor tijd werd Memphis afgelost door Ashley Young en de Engelse invaller zorgde ervoor dat er vlak voor tijd weer wat te juichen viel. Na een goede actie van Young bepaalde Mata namelijk de eindstand op 3-0.

Door de goals van United ging de hoop van Advocaat om een puntje mee te sprokkelen in rook op. Ook Patrick van Aanholt en Jeremain Lens konden weinig uitrichten voor de bezoekers. Dus is United voor het eerst sinds het vertrek van manager Sir Alex Ferguson weer lijstaanvoerder in Engeland na een volledige speelronde. Sunderland blijft onderaan staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.