Wenger wijt matige CL-resultaten aan sterke Premier League

Reacties

De Engelse clubs deden het in de eerste dagen van de Champions League bepaald niet goed. Volgens Arsenal-manager Arsène Wenger ligt dat aan de kracht van de eigen competitie.

Wenger wijt matige CL-resultaten aan sterke Premier League

Arsenal neemt het dinsdag op tegen Olympiakos Piraeus in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. De eerste speelronde verliep voor de Engelse clubs belabberd. Van de vier deelnemende ploegen verloren Arsenal, Manchester United en Manchester City. Alleen Chelsea (thuis tegen Maccabi Tel Aviv) won. Wenger heeft wel een verklaring voor die matige resultaten.

Dat komt namelijk door de kracht van de Premier League. 'Dat is een probleem. Als je op bezoek gaat bij Leicester City en ziet wie dáár allemaal nog op de bank zit...', doelt hij op de sterkte van de ploeg waar Arsenal afgelopen zaterdag van won (2-5). 'Iedere wedstrijd in Engeland is enorm moeilijk. Je hebt veel concentratie nodig om een goed resultaat te halen.'

Beter
De Franse manager vindt het moeilijk om te zeggen of het beeld van Engelse clubs is veranderd. 'Het is ook nog wat vroeg om te stellen of het Engelse voetbal minder wordt. Als we nu nóg een seizoen krijgen waarin Engelse ploegen het niet goed doen in Europa, dan kun je stellen dat we aan de slag moeten. Maar nu nog niet. Al kun je niet zeggen dat Engelse clubs de besten ter wereld zijn. De laatste twee Champions Leagues zijn immers gewonnen door Barcelona en Real Madrid, dus zij zijn beter. Ik denk niet dat we veel minder zijn, maar dat moeten we maar laten zien.'

De Londenaren moeten het dinsdag mogelijk doen zonder de geblesseerde middenvelders Mathieu Flamini en Mikel Arteta. Beiden kwamen nog wel in actie tegen Leicester, maar zullen tegen de Grieken misschien niet meedoen. 'Zij hebben lichte spierblessures. Het zijn geen ernstige kwetsuren, een kwestie van dagen.' Francis Coquelin trainde wél weer mee en kan mogelijk weer meedoen tegen Olympiakos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.