Tsjechië heeft Plasil en Necid terug voor duel met Oranje

Reacties

De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba heeft zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels met Turkije en Nederland bekendgemaakt. In de 21-koppige selectie keren Tomás Necid en Jaroslav Plasil terug. De omstreden David Limbersky én routinier en aanvoerder Tomás Rosicky zijn er niet bij.

Tsjechië heeft Plasil en Necid terug voor duel met Oranje

Linksback Limbersky, die zijn geld verdient bij Viktoria Plzen, speelde in zeven van de acht kwalificatieduels tot nu toe. Hij kwam ruim twee weken geleden in opspraak toen hij zijn Bentley in de prak reed. Daarbij had hij veel te veel gedronken en wilde hij te voet vluchten voor de politie. Toen hij uiteindelijk tóch gepakt werd, beledigde hij de dienstdoende agenten zwaar. Drie dagen na het incident kwam hij alweer in actie voor zijn club, hij scoorde zelfs tweemaal. Een van die treffers vierde hij saillant genoeg door het besturen van een auto uit te beelden.

Tijdens de persconferentie weigerde Vrba in te gaan op Limbersky. 'Er is al genoeg over hem geschreven. Het publiek zal wel begrijpen waarom hij er niet bij is. Ik praat alleen over de spelers die er wél bij zijn' Toen hem echter herhaaldelijk werd gevraagd naar de verdediger, werd Vrba boos. 'Nog één vraag over hem en ik stop met deze persconferentie. Óf we gaan het hebben over de EK-kwalificatie, óf over David. Maar in dat laatste geval gebeurt het zonder mij.'

Cruciaal
Aan de 21-koppige selectie worden vrijdag nog twee namen toegevoegd. Of Limbersky dáár mogelijk bij zit? Vrba: 'Jullie mogen denken wat jullie willen.' Wie er in ieder geval níét bij is in Amsterdam, is vedette Tomás Rosicky. De middenvelder van Arsenal kampt met een knieblessure. Vaste waarden Jaroslav Plasil en Tomás Necid (ex-PEC Zwolle) zijn er wel weer bij. Het duo was vorige maand nog geblesseerd. Vrba liet overigens doorschemeren in de laatste twee interlands speeltijd te gunnen aan jongens die in de vorige interlands wat minder vaak in actie kwamen.

Tsjechië is als nummer twee al geplaatst voor het EK. Het speelt in de laatste twee wedstrijden echter nog een cruciale rol in Groep A. Het treft op 10 oktober eerst Turkije, drie dagen later komt de ploeg naar Nederland. Beide landen strijden nog om de derde plek, en dus deelname aan de play-offs. Turkije heeft twee punten meer dan Oranje en speelt ook nog tegen IJsland.

Volledige selectie Tsjechië:

Doel: Petr Cech (Arsenal), Tomás Vaclík (FC Basel), Tomás Koubék (Slovan Liberec).
Verdediging: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Pavel Kaderábek (1899 Hoffenheim), Václav Procházka (Viktoria Plzen), Mario Holek (Sparta Praag), Michal Kadlec (Fenerbahçe), Marek Suchý (FC Basel), Filip Novák (FC Midtjylland).
Middenveld: Boreck Dockal (Sparta Praag), Jiri Skalák (Mlade Boleslav), Vladimír Darida (Hertha BSC), Josef Sural (Slovan Liberec), Milan Petrzela (Viktoria Plzen), David Pavelka (Slovan Liberec), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), Ladislav Kejci (Sparta Praag).
Aanval: David Lafata (Sparta Praag), Tomás Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Praag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.