Bondscoach Tsjechië grapt: 'We zijn walvissen wezen kijken'

Reacties

Alle ogen in Nederland zijn vrijdag gericht op het EK-kwalificatieduel van Oranje met Letland, maar tegelijkertijd spelen koplopers IJsland en Tsjechië in Reykjavík vrijdagavond tegen elkaar. Dat duel is ook voor Nederland van groot belang. Met name de Tsjechen toonden zich in aanloop naar de kraker erg ontspannen.

Bondscoach Tsjechië grapt: 'We zijn walvissen wezen kijken'

Op de persconferentie van de IJslandse ploeg voerde Heimir Hallgrímsson, samen met Lars Lagerbäck de bondscoach, het woord. Hij onderkende het belang van de topper. 'Als we winnen nemen we de eerste plek over', wist hij. Tsjechië leidt in Groep A met dertien punten, IJsland heeft er twaalf. 'En dat zou met het oog op de wedstrijd tegen Nederland wel erg lekker zijn.' Hallgrímsson verwees daarmee naar het volgende EK-kwalificatieduel, op 3 september in Amsterdam.

Maar ook voor de Tsjechen wordt het duel volgens hem cruciaal. 'Want als zij winnen, zijn ze zo goed als zeker geplaatst voor het EK. Ze hebben een goede ploeg. Het zou geen schande zijn om gelijk te spelen tegen zo'n tegenstander, maar we kunnen beter winnen', sloot hij met een knipoog af. Bij IJsland behoren Ajacied Kolbeinn Sigthórsson, routinier Eidur Gudjohnsen, voormalig Heerenveen-spits Alfred Finnbogason en ex-AZ'er Jóhann Berg Gudmundsson tot de selectie.

Sauna
Zij nemen het dus op tegen de Tsjechen, waar aanvoerder Tomas Rosicky zijn honderdste interland zal spelen. Bondscoach Pavel Vrba (foto) toonde zich in aanloop naar de topper uitermate relaxed. Vanwege het tijdverschil van twee uur tussen beide landen, reisden hij en zijn ploeg al op woensdag af naar Reykjavík, een dag eerder dan normaal het geval is.

Toen hem clichématig werd gevraagd hoe zijn selectie zich donderdag had voorbereid, kwam Vrba vervolgens met een opmerkelijk antwoord. 'Vanmorgen zijn we walvissen wezen kijken, daarna zijn we naar de sauna geweest en morgen gaan we op een sightseeing tour. De wedstrijd? Ach, we zien 's avonds wel hoe die verloopt', sprak hij breed lachend het journaille toe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.