Tsjechië moet Oranje voorblijven zonder vijf basiskrachten

Reacties

Tsjechië moet volgende maand tijdens de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (thuis) en Letland (uit) behalve de geblesseerde Tomás Rosicky nog enkele andere belangrijke spelers missen. Bondscoach Pavel Vrba nam door blessureleed ook Tomás Necid, Jaroslav Plasil, Vaclav Pilar en Lukas Vacha niet op in zijn 21-koppige selectie.

Tsjechië moet Oranje voorblijven zonder vijf basiskrachten

Het is een tegenvaller voor Vrba. Het vijftal stond in juni op bezoek bij IJsland (2-1 nederlaag) nog in de basis bij de groepsgenoot van het Nederlands elftal, dat met nog vier wedstrijden te gaan in Groep A drie punten achter staat op de Tsjechen. Voordat de nummer twee en drie elkaar tijdens de laatste speelronde op 13 oktober treffen in De Arena, neemt Oranje het eerst nog op tegen IJsland (3 september), Turkije (6 september) en Kazachstan (10 oktober).

Tegenover de lange lijst met afwezigen staat de terugkeer van voormalig Vitesse-verdediger Tomás Kalas, die dankzij zijn prestaties voor Middlesbrough voor het eerst in twee jaar weer is opgeroepen. Ook David Lafata is weer van de partij. De 33-jarige centrumspits van Sparta Praag stond vorig jaar nog in de basis toen Oranje met 2-1 onderuit ging in Praag, maar was tijdens het laatste duel met IJsland afwezig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.